Átadta díjait a k2 Színház – 6 bemutatóval készülnek a jövő évadra

2017 június 14. szerda, 15:53

Évadzáró összejövetelt tartott a k2 Színház. A társulat által létrehozott díjakat Fábián Péter és Benkó Bence, a csapat vezetői osztották ki. A díjazottakra a társulat tagjai szavazhattak, titkos szavazással.

A 2016/17-es évad Legjobb vendégművésznek járó díjat megosztva Bíró Kriszta és Gyöngy Zsuzsi vehette át. Mindkét színésznő a Cájtstükk című előadásban játszik, mint vendég.

A k2 Színház díjazottjai: Boros Anna, Bíró Kriszta, Gyöngy Zsuzsi, Horváth Szabolcs

A k2 Színház díjazottjai: Boros Anna, Bíró Kriszta, Gyöngy Zsuzsi, Horváth Szabolcs

A 2016/17-es évad Legjobb közösségi munkáért járó díját Boros Anna vehette át, aki az egész évadban komoly munkát végzett azért, hogy a társulat Holdkő című előadása létrejöhessen, valamint kitalálója a Hungary Live Festival elnevezésű New York-i kulturális hétnek, amelyre a társulat épp közösségi finanszírozással keres támogatókat.

A 2016/17-es évad Legjobb színészi munkáért járó díjat ebben az évben Horváth Szabolcs vehette át, akit többek között a Hegymegi Máté rendezte Sömmi című előadás főszerepében láthatott a közönség.

A k2 Színház társulata

A k2 Színház társulata

A 2017/18-as évadban hat bemutatóval készül a társulat. Fábián Péter Szophoklész Antigoné című tragédiáját rendezi meg, míg a Robert Merle Mesterségem a halál című regénye nyomán készülő A Hűség című előadást Benkó Bence állítja színpadra. E két előadást a MU Színházi bemutatók mellett iskolai közösségekbe is szeretnék eljuttatni.

Decemberben a társulat a Miskolci Nemzeti Színházban, koprodukcióban hozza létre Benkó-Fábián Emberek Alkonya című előadását, majd Horgas Ádám Orwell-átiratában és rendezésében, az 1984-ben vendégszerepel a csapat. Tavasszal Alföldi Róbert rendez egy előadást a k2 Színháznak, majd az évad végén a Stúdió K Színházzal közösen hoznak létre egy produkciót Bertolt Brecht Rettegés és ínség a Harmadik Birodalomban című darabjából.