Szabadtéri Liliom cirkuszi attrakciókkal – Dicső Dániel rendezése Óbudán

2017 június 15. csütörtök, 7:00

Nyáron immár harmadik alkalommal mutatnak be új színházi produkciót az Óbudai Nyár programsorozatának keretében.

Liliom - olvasópróba (fotó: Puska Judit)

Liliom – olvasópróba (fotó: Puska Judit)

Dicső Dániel rendező és csapata először Szentivánéji piknik címmel a jól ismert shakespeare-i mesét idézte meg utcaszínházi hangulatban, majd ezt követte tavaly a Sok hűhó semmiért, amely július 29-én új helyszínen, a Zichy kastély udvarán látható Peller Mariann és Józan László főszereplésével.

Balázsovits Edit

Balázsovits Edit – Liliom – olvasópróba (fotó: Puska Judit)

Idén Molnár Ferenc Liliom című, megrendítően szép legendája elevenedik meg a 3K – Kaszásdűlői Kulturális Központ előtti téren. A hintáslegény és a kis mindenes szerelméről szóló előadás különlegessége, hogy a történet hangulatához kiválóan illeszkedő és egyre népszerűbb újcirkuszi műfaj beemelésével kerül bemutatásra, míg zenei világa a 20. század elejének hangulatát idézi majd.

Liliom - olvasópróba (fotó: Puska Judit)

Liliom – olvasópróba (fotó: Puska Judit)

A nyáron egyetlen alkalommal, július 1-jén látható előadás alkalmi „társulatához” olyan művészek csatlakoztak, mint az Örkény Színház fiatal színművésze, Patkós Márton, és a Nylon Groupból is jól ismert Eke Angéla, de feltűnik mellettük Balázsovits Edit, Bakos-Kiss Gábor, Bach Kata, Papp Endre, Döbrösi Laura és Karalyos Gábor is. A látványos cirkuszi attrakciókról André Rolland vezetésével a Commandarte Társulat gondoskodik.

Eke Angéla - Liliom - olvasópróba (fotó: Puska Judit)

Eke Angéla – Liliom – olvasópróba (fotó: Puska Judit)

A Liliom ingyenesen megtekinthető, de regisztrációhoz kötött, regisztrálni a 3k@kulturkozpont.hu e-mail címen lehet. A Sok hűhó semmiért július 29-ei időpontjára jegyek a helyszínen és a jegy.hu oldalán vásárolhatók.

Liliom - olvasópróba (fotó: Puska Judit)

Liliom – olvasópróba (fotó: Puska Judit)

“A városligeti vurstli bűvös sodrásában, a csodák és titkok zárt világában talál egymásra a színpadi irodalom két legszerelmesebbje: Liliom, a nagyhangú hintáslegény és Juli, az alázatos cselédlány. A sértődött Muskátné illetlen viselkedés rágalmával kitiltja Julit körhintájáról, s ezzel elveszíti szeretett kikiáltóját is, mert Liliom kiáll a kis mindenes becsülete mellett, és otthagyja a ringlit. A káprázatos és tisztán öntörvényű városligeti élet hirtelen a nyomorgó mindennapokba, kimondott és kimondatlan küzdelmébe fordul át, oda, ahol “Megütik az embert… és… és nem fáj.”

De hogy létezhet a saját szabályokkal rendelkező világ nélkül a különc Liliom, és hogyan számol el földi tetteivel ez a csibész a másvilágon? Molnár Ferenc megrendítően szép legendája az egyre népszerűbb újcirkuszi színházi műfajjal ötvözve, a századelő zenei világával, nagyszerű szereposztással és bámulatos cirkuszművészekkel kerül bemutatásra” – áll az előadás ajánlójában.