“560 gyerek mászott át a hátamon” – A Tünet Együttes évada számokban

2017 június 17. szombat, 8:34

A Tünet Együttes évadértékelőjében idén a számoké a főszerep. Ami nem is csoda, hiszen a műfaji szabadosságáról ismert társulat művészeti vezetője, Szabó Réka mellékállásban matematikus.

Tünet Együttes: Sóvirág / Fahidi Éva, Cuhorka Emese / Fotó: Mészáros Csaba

Tünet Együttes: Sóvirág / Fahidi Éva, Cuhorka Emese / Fotó: Mészáros Csaba

Jöjjenek hát a 2016 / 2017-es évadra leginkább jellemző adatok!

560 gyerek mászott át a hátamon a Kucok című előadásainkon. (Gőz István, színész)

16-szor masszíroztam meg Tünet tagot és 5-ször mosogattam el az irodában véletlenül, beszélgetés közben.
(Lakos Fanni, színész)

214-szer mentem be az irodába, és 208-szor jöttem csak ki. (Valcz Péter, rendező)

103 méter szigetelőszalagot használtam el az ablakok besötétítésére a Tünet Doku Filmklubhoz.
(Czakó Máté, színész)

23 kg grillcsirkét vettem a Négy fal között című előadásunkhoz és mindössze 1 alkalommal kellett Facebook kommentet moderálnom! (Mihály Edina, online marketinges)

Egyetlen 1-szer, először és utoljára táncoltam kamerák előtt, Szabó Réka kedvéért. (Mezei Ildikó, grafikusművész)

A 20 perces Lomtalanítás című szólómra 300 percet készülök aznap semmittevéssel. 4 db kellék grillcsirkét adtam oda hajléktalanoknak a Négy fal között előadások után. (Furulyás Dóra, táncművész)

Tünet Együttes: Négy fal között / Szász Dániel / Fotó: Mészáros Csaba

Tünet Együttes: Négy fal között / Szász Dániel / Fotó: Mészáros Csaba

Átlagosan 3-szor sírom el magam a Sóvirág előadásokon. (Ötvös Veronika, sajtóreferens)

Másfél év alatt 50-szer áltam színpadra a Sóvirággal, de 90 évig készülődtem rá. (Fahidi Éva)

5-ször élesztett fel néző a színpadon az Apropó 2.0 előadásunkon. 720 kis kobrát csináltam és csináltattam a Reggeli Tornákon. 147-szer hallgattam meg Furulyás Dóri szájából a saját mondatomat, hogy “Úgy suhan el mellettem az életem, mint rutinos vezető mellett a táj.” (Szabó Réka, művészeti vezető)

315 óra a próbateremben, 32 óra 15 perc a szinpadon, 144 perc taps összesen, 864 db meghajlás (Szász Dániel, táncművész)

1052 db számlát rögzítettem a számlanaplóban, 25 569 db Excel cellát töltöttem ki izgalmas (!) adatokkal és 2-szer ittam munkaidőben a büfében hirtelen felindulásból Unicumot. (Papp Éva, irodavezető)

3600 kWh-t fogyasztottam , míg én egy kilót sem fogytam. 17-szer beszélt rá Flóra olyanra amit nem is akartam. (Szirtes Attila, fénytechnikus)

49 órát utaztam a társulattal, ebből 9 órát vezettem, 1 gyorshajtási bírságot kaptam. 1-szer hívtak fel azzal, hogy eladó-e a Tünet Nonprofit Kft. (Kovács Flóra, menedzser)

A következő évadban 1 táncszínházi- és 1 filmpremierünk, 1 darabfelújításunk és 6 repertoáron tartott előadásunk lesz. Találkozunk szeptemberben! (Kónya Klára, sajtóreferens)

Tünet Együttes: Loop / Furulyás Dóra / Fotó: Mészáros Csaba

Tünet Együttes: Loop / Furulyás Dóra / Fotó: Mészáros Csaba

A Tünet Együttesről :

2002 óta a társulat 27 produkciót hozott létre, amelyeket folyamatosan játszott, illetve játszik a legfőbb független tánc- és színházi társulatokat bemutató fővárosi és vidéki helyszíneken. Működése alatt 17 díjat nyert el különböző belföldi és külföldi fesztiválokon, szemléken. Az együttes rendszeresen turnézik külföldön is, eddig Európa 30 városában, 15 különböző országban lépett fel, valamint 2014-ben a tengerentúlon, New Jersey-ben tett eleget egy 4 estés előadássorozatra való felkérésnek.