150. előadását és 3. születésnapját ünnepli Az Őrült Nők Ketrece

2017 június 19. hétfő, 15:07

Százötvenedik előadását és harmadik születésnapját ünnepli Jerry Herman és Harvey Fierstein musicaljének Alföldi Róbert rendezte előadása az Átrium Film-Színházban.

Hevér Gábor / Az Őrült Nők ketrece / Fotó: Puska Judit

Hevér Gábor / Az Őrült Nők Ketrece / Fotó: Puska Judit

Már egy ideje nem kaphatóak jegyek Az Őrült Nők Ketrece átriumbeli nyári blokkjára, pedig június 28. és július 9. között nyolc előadást is tartanak. A széria első előadása a százötvenedik, az utolsó pedig a harmadik születésnapi alkalom. A produkció castingját 2014 áprilisában tartották, májusban az énekpróbák zajlottak, az olvasópróbára május 25-én került sor, a bemutató július 12-én volt. Azóta ötvenezren látták Az Őrült Nők Ketrecét. A Kultúrbrigád és az Átrium produkciójában készült előadás óriási közönség- és kritikai sikert aratott, számos kiegészítő program – kiállítások, zenés események, performanszok, közönségtalálkozók, dokumentumfilm az előadás készüléséről – kapcsolódott hozzá, a 100. előadás alkalmából képes kiadvány is készült a produkció életéről. A 150. előadásra a műsorfüzet újul meg, az új kiadás a korábbihoz képest bővebb merítést ad az előadáshoz kapcsolódó érdekességekből, kritikákból és kommentárokból.

Józan László / Az Őrült Nők Ketrece / Fotó: Puska Judit

A nyári blokkban a megszokott szereplőgárda – Stohl András, Hevér Gábor, Fehér Balázs Benő, Józan László, Fehér Tibor, Mihályfi Balázs, Parti Nóra, Csobot Adél, Bach Kata, Nagy Dániel Viktor, Fábián Szabolcs, a Madárkák és a Ketrec zenekara – várja a nézőket, egy kivétellel: Hullan Zsuzsát elfoglaltsága miatt Söptei Andrea és Csarnóy Zsuzsa váltásban helyettesíti, a két kitűnő színésznő már korábban is játszotta egy-egy blokk alkalmával Marie Bouteille szerepét, a csapat boldogan várja vissza őket az előadásba.

Parti Nóra / Az Őrült Nők Ketrece / Fotó: Puska Judit

Parti Nóra / Az Őrült Nők Ketrece / Fotó: Puska Judit

A budapesti előadásokkal nem ér véget a mulató évada: július 14-én és 15-én a Nyíregyházi Szabadtéri Színpadon, 22-én Veresegyházon, a Mézesvölgyi Nyár keretében játsszák az előadást, történetében először szabadtéri változatban. Az előadás alkotói mindkét helyen készülnek valami helyi meglepetéssel a közönségnek. A vidéki szabadtéri előadásokra a jegyek már csak korlátozott számban kaphatók.

Stohl András / Az Őrült Nők Ketrece / Fotó: Puska Judit

Stohl András / Az Őrült Nők Ketrece / Fotó: Puska Judit

Előadásidőpontok:

június 28. 19:30 Átrium Film-Színház, Budapest (150. előadás)

június 29. 19:30 Átrium Film-Színház, Budapest

június 30. 19:30 Átrium Film-Színház, Budapest

július 1. 19:30 Átrium Film-Színház, Budapest

július 6. 19:30 Átrium Film-Színház, Budapest

július 7. 19:30 Átrium Film-Színház, Budapest

július 8. 19:30 Átrium Film-Színház, Budapest

július 9. 19:30 Átrium Film-Színház, Budapest

július 14. 20:30 Szabadtéri Színpad, Rózsakert, Nyíregyháza (esőnap: július 16.)

július 15. 20:30 Szabadtéri Színpad, Rózsakert, Nyíregyháza (esőnap: július 16.)

július 22. 20:30 Mézesvölgyi Nyár, Búcsú tér, Veresegyház (esőnap: július 23.)