Múzeumok Éjszakája a Bajor Giziben – A Vígszínház fiúzenekara is fellép

2017 június 21. szerda, 7:15

Koncertekkel, kiállításokkal és beszélgetésekkel is vár a Színészmúzeum június 24-én.
AMúzeumok Éjszakáján, 18 órától Párizstól Los Angelesig (Hommage a Szörényi Éva és Blattner Géza) címmel várják a programok az érdeklődőket. Koncertet ad A Grund – vígszínházi fiúzenekar (Wunderlich József, Zoltán Áron, Ember Márk, Medveczky Balázs, Fesztbaum Béla), Blattner Géza síkbábjai címmel bábkészítő műhelymunka lesz gyerekeknek és felnőtteknek.

Blattner Géza

Blattner Géza

Szörényi Éva-díjasok a Nemzeti Színházban lesz a témája annak a beszélgetésnek, melyet Gajdó Tamás színháztörténész vezet. Vendégek: Söptei Andrea és Császár Angela.

Egy magyar bábművész Párizsban címmel a Színészmúzeum Blattner Géza-kiállításának 3D nyomtatású bábjairól mesélnek az alkotók, a Basiliskus 3D munkatársai. a Színészdal című Szörényi Éva-kiállításon pedig Csiszár Mirella kurátor kalauzolja majd az érdeklődőket.

A GRUND / Zoltán Áron, Wunderlich József, Medveczky Balázs, Fesztbaum Béla, Ember Márk / Fotó: Szkárossy Zsuzsa)

A Grund – vígszínházi fiúzenekar / Zoltán Áron, Wunderlich József, Medveczky Balázs, Fesztbaum Béla, Ember Márk / Fotó: Szkárossy Zsuzsa

Lesz interaktív tárlatvezetés és kvízjáték Lőrinc Lászlóval (a Blattner-egy bábos életútja című monográfia szerzője),  válogatás Szörényi Éva filmjeiből – filmvetítés és beszélgetés –, melynek házigazdája Kurutz Márton, a Magyar Nemzeti Filmarchívum munkatársa.

23.15-től az 1920-as évek stílusában tanulhatunk táncot Rembeczki Eszter vezetésével, majd „Mozdíts!” címmel láthatók bábetűdök a Keleti István Művészeti Iskola bábszínész hallgatóinak közreműködésével.

Szörényi Éva

Szörényi Éva

Az Éjfélkor Párizsban c. film vetítését beszélgetés követ, témája az 1920-as évek bohém párizsi művészvilága Nemes Patrícia és B. Kiss Csaba filmkritikusok közreműködésével.

Az estet a Kis éji zene a kertben zárja Mentes Júlia Virginia és Hunyady Máté, a Színház- és Filmművészeti Egyetem zenés- színész szakos hallgatóinak közreműködésével.

Helyszín:
Bajor Gizi Színészmúzeum–PIM-OSZMI
1124 Budapest, Stromfeld Aurél u. 16