Bánfalvi Eszter a Budapest Pride házigazdája – Beszédet mond Székely Kriszta és Parti Nagy Lajos is

2017 június 30. péntek, 10:59

Ma este hivatalos megnyitóval veszi kezdetét a tíznapos Budapest Pride Fesztivál. A fesztivál nyitóbeszédét Székely Krisztától hallhatjuk, a rendezvény házigazdája pedig Bánfalvi Eszter lesz.

“Eljött az idő, hogy kimondjuk: a hasonló jogok nem egyenlő jogok, semmilyen téren. Az adott lehetőség nem szabad lehetőség, a kényszerű döntés nem szabad döntés, a korlátok közé szorított élet nem szabad élet. Elérkezett a pillanat, hogy együtt kezdjük el megalkotni a saját szabadságunkat” – írják a Pride honlapján a szervezők.

Budapest Pride

Budapest Pride

A fesztivál ebben az évben is a már hagyománnyá vált megnyitóval indít június 30-án a Teslában, ahol beszédet mond Parti Nagy Lajos író, költő, műfordító, Vay Blanka újságíró, transznemű aktivista, az LMP, a Greenpeace, és az AVM korábbi tagja, Hegedűs Martin Alex, a Pécsi LMBTQ Közösségért csoport (PeMeL) tagja, melegjogi aktivista és dragqueen-előadó, valamint Nagy Szilvia, a Budapest Pride elnöke.

A nyitóbeszédet Székely Krisztától hallhatjuk. A Katona József Színház rendezője nem először vállal szerepet a Budapest Pride Fesztiválon, 2015-ben már szerepelt egy videóban, ahol személyes történeteit osztotta meg velünk. Művészi munkájának alapfeltétele a színészek és a kreatív csoport kiváló együttműködése és a politikailag fontos témák előtérbe helyezése – úgy mint a nők helyzete a társadalomban.

Az est házigazdája Bánfalvi Eszter. A színésznő a HOPPart társulat, majd az Alföldi Róbert vezette Nemzeti Színház után a szombathelyi Weöres Sándor Színház tagja lett. Éppen öt éve, 2012-ben a Budapest Pride felvonulás egyik beharangozó videójában elmondta, “Nem vagyok hajlandó a gyűlölet és a kirekesztés prédájává válni.”

Fellép még a Fran Palermo frontembere, Henri Gonzo, és a nemrég zenekari felállásra váltó feltörekvő tehetség, Barkóczi Noémi is. A megnyitót követi a szintén népszerű nyitóbuli a Teslában, ahol idén nem csak llll és Infragandhi dalaira rázhatod, hanem fellép az olasz popsztár, Alex Palmieri is.

Bánfalvi Eszter, Parti Nagy Lajos, Székely Kriszta

Bánfalvi Eszter, Parti Nagy Lajos, Székely Kriszta

Minden fontos információ az alábbi linken elérhető:
http://budapestpride.hu/program/22-budapest-pride-megnyito

Székely Kriszta megnyitóbeszédéről itt olvashatnak.

Forrás: Budapest Pride, Bánfalvi Eszter Hivatalos oldala, We Love Budapest