A falu rossza volt a nézők kedvenc előadása a Városmajori Színházi Szemlén

2017 július 17. hétfő, 21:22
Idén is a szombathelyi társulat előadása nyerte meg a Városmajori Színházi Szemle közönségszavazását.

Július 16-án zárta le honlapján az online közönségszavazást a Szabadtér Színház, amelynek során a 2017-es Városmajori Színházi Szemle legjobb előadására lehetett voksolni.

A versenyprogramban bemutatott hat produkcióra összesen 2370 szavazat érkezett, amelyből a legtöbben, 917-en a szombathelyi Weöres Sándor Színház előadását, a Mohácsi testvérek átiratában bemutatott A falu rossza című zenés népszínművet találták legjobbnak az idei Szemlén, Mohácsi János rendezését.

“Előfordult már, hogy egy darabot azért csináltam meg újra, mert elégedetlen voltam vele, de A falu rosszával nem ez történt. Sikeres előadás volt Kaposváron, az utolsó előtti, amit ott rendeztem. A darab ezt követően nagyon hamar lekerült műsorról, úgy tizennyolc előadást ért meg. Eközben azt gondoltam, hogy ebben van még lehetőség. Ha hiúságnak tűnik is, szerintem szép történetet sikerült belőle kerekítenünk, és nem akarom veszni hagyni, azt szeretném, ha nagyon sokan látnák. Azt sem titkolom, hogy ha esetleg alkalmam nyílna a fővárosban megrendezni, akkor megint nekifognék. Nem azért, mert ez a mostani nem jól sikerült, hanem mert még mindig van mit mondanom róla. Rengeteg energiát fektettem bele, már benne van a kaposvári társulat tudása, az én akkori munkám és a mostani a nagyon jó formában lévő szombathelyi társulattal. Sokat tanultam tőlük” – nyilatkozta a Színház.org interjújában Mohácsi János.
Második helyen a Miskolci Nemzeti Színház A hülyéje című előadása végzett, 664 szavazattal.

A Városmajori Színházi Szemle további díjairól (Legjobb előadás, Legjobb rendezés, Legjobb férfi főszereplő, Legjobb női főszereplő, Legjobb férfi mellékszereplő, Legjobb női mellékszereplő, Különdíj) a szakmai zsűri szeptember elején hozza meg döntését.

A közönségdíjat a szakmai díjakkal együtt adják majd át a nyári szezont lezáró és a kőszínházi évadot megnyitó ünnepi eseményen.