Akadálymentesített Szerelmes Shakespeare – Meghallgathatjuk a narrációt

2017 július 18. kedd, 17:07

A Madách Színház a vakok és gyengénlátók számára is elérhetővé tett két Szerelmes Shakespeare előadást.

Fotó: Mohos Angéla / Madách Színház

Fotó: Mohos Angéla / Madách Színház

A Szerelmünk, Shakespeare fesztivál kiinduló pontjának számító Szerelmes Shakespeare előadást akadálymentesített változata a Madách Színház és az AKKU – Akadálymentes Kultúra Egyesület együttműködésében valósult meg július 12-én és 13-án.

Petneházy Emőke, az AKKU audionarrátora és közönségszervezője, a Vakok Speciális Szakiskolájának gyógypedagógusa a Fidelio-nak elmondta, hogy a gyakorlatban ez úgy történik, hogy miután megkapják a színháztól a produkció szövegkönyvét és az előadásról készült felvételt, munkatársaikkal készítenek egy narrációt, azaz az elhangzott párbeszédeket kísérő magyarázó szöveget. A teljes élményhez hozzátartozik ezenkívül egy előnarráció is, amit az érintettek már jó előre megismerhettek.

A Szerelmes Shakespeare-hez készült negyedórás előnarráció itt meg is hallgatható:

Az előadásra érkező vakok és gyengénlátók az előadás előtt résztvettek egy rövid közönségtalálkozón, ahol a színház nagyszínpadán beszélgethettek a Szerelmes Shakespeare három színészével, a címszerepet alakító Nagy Sándorral, GalbeniszTomasszal és Pusztaszeri Kornéllal, valamint megismerkedhettek Zarával és Pennyvel, az előadásban szereplő két gyönyörű és tehetséges border collie-val.