Színházak Éjszakája: Nyílt próbákkal és koncertekkel vár a Vígszínház

2017 augusztus 04. péntek, 9:26

Immár hagyomány, hogy minden évben izgalmas programokkal készülnek a Vígben a Színházak Éjszakájára.

Szilágyi Csenge, Bach Kata, Telekes Péter, Wunderlich József  / Lóvátett lovagok / Fotó: Vígszínház

Szilágyi Csenge, Bach Kata, Telekes Péter, Wunderlich József / Lóvátett lovagok / Fotó: Vígszínház

Szeptember 16-án, szombaton 11 órától a Lóvátett lovagok próbáján vehetnek részt a Pesti Színházban. Az új Shakespeare-bemutatót Rudolf Péter rendezi, a főbb szerepekben Szilágyi Csenge, Bach Kata, Telekes Péter és Wunderlich József látható. Navarra királya és kísérete megfogadják, hogy életüket három évig a tanulásnak szentelik, és minden földi élvezetet, szerelmet megvonnak maguktól. Naná, hogy még aznap a városba érkezik a francia királylány és három udvarhölgye. Naná, hogy rögtön felborítják a jól kieszelt tervet. Cselszövések, esküszegések és félreértések során vezet az út a szerelembe, keresztül-kasul a rímek sűrű bozótosán. A Lóvátett lovagok Shakespeare legjátékosabb komédiája. Naná, hogy több mint 246 szójátékot tartalmaz – ott van mindjárt a címe! A program Színházak Éjszakája karszalaggal látogatható!

13 órától bepillanthatnak Eszenyi Enikő legújabb rendezésébe, a Hamlet című előadás próbájába a Vígszínházban. A főszerepben ifj. Vidnyánszky Attila, Börcsök Enikő, Hegedűs D. Géza és Fesztbaum Béla látható. A Vígszínház 122 éves történetében ez az első alkalom, hogy műsorra kerül Shakespeare leghíresebb műve. Apja, a király temetésére érkezik haza a trónörökös, Hamlet. De édesanyját, friss feleségként, a királlyá előlépett nagybátyja oldalán találja. A gyászból nász lett. Hamlet nem találja a helyét, kérdések, kételyek kínozzák. Kutatni kezd. Együtt indulnak a fiatalok. Hamlet, Horatio, Laertes, Fortinbras, Rosencrantz és Guildenstern is. Külföldi egyetemen tanultak, de az élet más-más sorsot szánt nekik. Nemcsak az önmagukét, hanem az apjuk által rámért sorsot is. Ki, hova, merre jut az úton? – Ezekre a kérdésekre is keresi a választ az előadás. A program Színházak Éjszakája karszalaggal látogatható!

GRUND

GRUND

20 órától a Vígszínház nagyszínpadán különleges hangulatú koncertet ad A GRUND – vígszínházi fiúzenekar! Az együttes 2017. május elsején alakult, a Vígszínház 121. születésnapján adta első koncertjét. A zenekar tagjai mindannyian a Dés-Geszti-Grecsó: A Pál utcai fiúk című zenés játék vígszínházi előadásának szereplői: Wunderlich József, Ember Márk, Zoltán Áron, Medveczky Balázs és a zenekarvezető: Fesztbaum Béla. A zenekar egyre bővülő repertoárján helyet kap A Pál utcai fiúk számai mellett több, legendás vígszínházi sláger, jól ismert Presser-dal és természetesen néhány kedvenc a hazai és a külföldi klasszikus rock világából. A koncerten a Színházak Éjszakája karszalagok az erkélyre, az emeleti páholyokra és a karzatra érvényesek, a földszinti férőhelyekre 2790-3990 Ft-os helyáron válthatók jegyek a Vígszínház jegyértékesítési pontjain és online.