Új helyszín, új színészek, új bemutató Pintér Béláék 19. évadában

2017 augusztus 09. szerda, 18:03

Magyarország egyik legelismertebb független színházi közössége már augusztusban megkezdi a színházi évadot, szám szerint a tizenkilencediket.

Stefanovics Angéla, Pintér Béla / Szívszakadtig

Stefanovics Angéla, Pintér Béla / Szívszakadtig

A nyári szünetben a társulat legújabb, Szívszakadtig című előadása Szegeden, a 27. THEALTER nemzetközi színházi fesztiválon elnyerte a legnépszerűbb előadás közönségdíját, majd az Ördögkatlan Fesztiválon aratott sikert – dupla előadással. Október elején a Titkainkat viszik Görögország második legnagyobb városába, Thessalonikibe vendégjátékra.

A társulat néhány változásra hívja fel az érdeklődők figyelmét. Kaisers TV, Ungarn és Tündöklő Középszer című előadásaik a 2017/2018-as évadtól kezdve új helyszínen, az Átrium Színházban láthatók. Ugyanitt tekinthető meg a színházi nyelvet megújító, 15 éve töretlen sikerrel futó, több mint 300 előadást megért Parasztopera, itt újítják fel és tűzik újra műsorra A Sehova Kapuját is. A színházi évad azonban már augusztusban megkezdődik – a Szkéné Színházban a Fácántánc című előadással.

Pető Kata, Szamosi Zsófia, Parti Nóra

Pető Kata, Szamosi Zsófia, Parti Nóra

Szereplőváltozásokról is tájékoztatják közönségüket: mivel Szamosi Zsófia anyai örömök elé néz, a most kezdődő évadban szerepeit a Titkaink és a Tündöklő Középszer című előadásokban Pető Kata, a Kaisers TV, Ungarn-ban Parti Nóra veszik át. A további előadások, melyekben a művésznő játszik, a tervek szerint tavaszig szünetelnek, és évad végén kerülnek majd újra műsorra. A Sehova Kapujában Adorjáni Bálint mutatkozik be a Pintér Béla és Társulata nézőinek.

Decemberben „Ascher Tamás Háromszéken” címmel új bemutatóval jelentkezik a társulat – ezúttal a Katona József Színházzal együttműködésben. Érdemes átböngészni a társulat honlapját, mert az őszi előadásokra jegyek még kaphatók!