The Great Hungarian Songbook 2 – Régi slágerek jazzruhában Tompos Kátyával

2017 augusztus 16. szerda, 8:00

2014-ben nyílt ki először a múlt század magyar könnyűzenei slágereit újraértelmező és izgalmasan újrahangszerelő nagy magyar daloskönyv első kiadása.
A újabb válogatás ismét a különféle stílusok és műfajok harmóniájában bocsátja majd elénk közös kulturális örökségünknek ezt a szerethető vonulatát.

A Zerkovitz Bélát és a hajdani táncdalfesztiválok sikergyárosait, legendás filmslágerek komponistáit és hatvanas évekbeli zenés játékok alkotóit, a 20. század magyar populáris zenéjének számtalan kis- és nagymesterét felvonultató produkció ezúttal Tompos Kátya és Takács Nikolas énekhangján fogja elénk idézni a slágerek garmadáját.

Kettejük izgalmas személyisége és előadói intelligenciája, s nem utolsósorban markánsan eltérő művészi világuk már önmagában kreatív találkozást ígér. S persze nosztalgiát és retróhangulatot, de éppígy meglepő felfedezéseket is hozhat ez a második dalantológia, hiszen az előadói és hangszerelői közelítés frissessége, a slágerek egymás mellé rendeződése és tálalása alighanem új megvilágításba helyezi majd az ismerős számokat, de kicsit talán még közös történelmünket is.

A hangszerelő és zenei vezető Káel Norbert és a rendező Böhm György személye mindenesetre ezúttal is garanciát jelent a különleges koncertélményre.

Vezényel: Dubóczky Gergely

Közreműködők: Tompos KátyaTakács Nikolas – ének, és a vonósokkal és fúvósokkal kibővített Jazzical Trio

Alkotók: Norbert Kael – zenei vezető, hangszerelő, Túri Erzsébet – díszlet, Böhm György – rendező

Mikor, hol?  Színház

Jegyvásárlás itt lehetséges.