Naptárlányok – Megtörtént esetet dolgoz fel a Magyar Színház előadása

2017 szeptember 01. péntek, 8:13

Szeptember 29-én mutatja be a Magyar Színház Tim Firth: Naptárlányok című színdarabját. Az előadáshoz egy valódi naptár is készül az előadásban résztvevő színésznőkkel.

Benkő Nóra, Igó Éva, Hegyi Barbara, Tóth Enikő, Soltész Bözse, Bede Fazekas Anna, Udvarias Anna / Magyar Színház: Naptárlányok

Benkő Nóra, Igó Éva, Hegyi Barbara, Tóth Enikő, Soltész Bözse, Bede Fazekas Anna, Udvarias Anna / Magyar Színház: Naptárlányok

A Magyar Színház ajánlója:

Tim Firth: Naptárlányok című színdarabjának eseményei valóban is megtörténtek a 2000-es évek elején és annyira valóságosak a szereplők, hogy akár el is jöhetnének a Magyar Színház premierjére, megnézni önmagukat.

Fontos pillanat a Magyar Színház életében, hogy neves vendégművészek vállalták el a felkérést. Igó Éva, Hegyi Barbara, Tóth Enikő, Udvarias Anna, Bede Fazekas Anna a társulat tagjaival, Benkő Nórával és Soltész Bözsével együtt játsszák el az angliai kisvárosban, Rylstone-ban élő nőket, akik gyűjtést rendeznek azért, hogy a helyi kórház onkológiai osztályára a várakozóknak kanapét vehessenek. Ehhez azonban pénzre van szükségük. Az ötletük az, hogy az éves nőegyleti naptár unalmas tájképei helyett készíttetnének egy meztelen fotósat. Magukról. Ebből aztán világra szóló botrány lesz. Illetve lett.

Magyar Színház: Naptárlányok

Magyar Színház: Naptárlányok

Az évad első napján el is kezdődtek a próbák. Deres Péter újrafordította a 2000-es évek elején játszódó igaz történetet, amely arra is példa, hogy micsoda erőt tudnak megmozdítani a nők, ha összefognak. Különösen az a korosztály, amelyik már túl van a fiatal évein, de maradt bennük elég virtus, szeretet és ráadásul szexik. A történet igaz és magával ragadó.

Az előadáshoz egy valódi naptár is készül, az előadásban résztvevő színésznőkkel, hasonlóan az eredeti történethez. A naptárak megvásárolhatók lesznek és így a Naptárlányok produkció lehetővé teszi, hogy a Semmelweis Egyetem Onkológiai Központjának Rehabilitációs Osztálya adományhoz jusson.

A világhírű történet járt már Hollywoodban, most a Magyar Színházban lesz látható. Az előadást Tallós Rita rendezi.