Molnár Piroska estje és Tóth Krisztina első darabja is vár a Rózsavölgyiben

2017 szeptember 08. péntek, 7:00

Immár az ötödik évadát kezdi a Szalon!

Molnár Piroska önálló zenés estjét, Tóth Krisztina első színdarabját, egy Ibsen-kamaradarabot, Szép Ernő műveiből válogatott előadást és Sándor György önálló estjét is láthatja a közönség a Rózsavölgyi Szalon idei évadában.

Sütő András, Fodor Tamás / Rózsavölgyi Szalon / Fotó: Színház.org

Sütő András, Fodor Tamás / Rózsavölgyi Szalon / Fotó: Színház.org

Ötödik évadát kezdi meg idén a Rózsavölgyi Szalon, amely megújult belső térrel és több bemutatóval várja a 2017-ben és 2018-ban is a közönségét – emelte ki Szentpéteri András, a szalon ügyvezető igazgatója a csütörtöki évadnyitó sajtótájékoztatón.

Zimányi Zsófia / Rózsavölgyi Szalon / Fotó: Színház.org

Zimányi Zsófia / Rózsavölgyi Szalon / Fotó: Színház.org

Zimányi Zsófia művészeti vezető elmondta, hogy az idei szezont csütörtökön Eric-Emmanuel Schmitt Az ismeretlen című darabja nyitja Fodor Tamás, Sütő András, Sztarenki Dóra és Varga Ádám főszereplésével. A történet 1938 márciusán Sigmund Freud irodájában játszódik, ahova váratlanul egy idegen érkezik, aki azt állítja magáról, hogy ő Isten. Az 1994-ben Franciaországban színpadra került darab elnyerte a legjobb írónak, a legjobb rendezésért és a legjobb előadásért járó Moliére-díjat.

Molnár Piroska / Rózsavölgyi Szalon / Fotó: Színház.org

Október 6-án Molnár Piroska Emberi hang. című zenés színházi estjét mutatják be, amelyen a művész életpályája legjelentősebb zenei szerepeiből és a neki írt dalokból válogat. Egy-egy estére meglepetésvendégeket is fogad, mások mellett Novák Jánost, Udvaros Dorottyát, Alföldi Róbertet és Vári Évát.

November 7-én Kérem, én még nem játszottam címmel mutatja be a szalon Seres Tamás rendezését, amelyben Szép Ernő költeményeinek és novelláinak részletei elevenednek meg egy különálló történetbe ágyazva Trill Zsolt, Bíró Eszter és Födő Sándor “Fodo” közreműködésével.

Rátóti Zoltán, Porogi Ádám / Rózsavölgyi Szalon / Fotó: Színház.org

Rátóti Zoltán, Porogi Ádám / Rózsavölgyi Szalon / Fotó: Színház.org

William Nicholson Visszavonulás című darabja november 24-én lesz először látható a belvárosi helyszín színpadán. Rátóti Zoltán és Söptei Andrea egy harmincéves házasság buktatóiról, a szeretetről, az öregedés elleni küzdelemről szól, a pár fiát Porogi Ádám alakítja. Az Oscar-díjra is jelölt szerző darabja 2003-ban aratott nagy sikert a New York-i Broadwayn.

Örömkönny(v)eim címmel november végén Sándor György mutatja be önálló estjét. A szerző a helyszínen elmondta: “nyolcvanadik születésnapom alkalmából önmagamat és a közönséget is szeretném megajándékozni ezzel az előadással”.

Sándor György / Rózsavölgyi Szalon / Fotó: Színház.org

Sándor György / Rózsavölgyi Szalon / Fotó: Színház.org

December 14-én lesz látható Oleksandr Mardan kortárs ukrán szerző Valentin nap éjszakája című darabja. A skandináv krimik néha abszurd hangulatát idéző történet elhidegült házaspárját Balsai Móni és Makranczi Zalán alakítja.

Tóth Krisztina és Csizmadia Tibor / Rózsavölgyi Szalon / Fotó: Színház.org

Februárban 22-én mutatja be a Rózsavölgyi Szalon felkérésére írt első darabját Tóth Krisztina író-költő Pokémon Go! címmel. A sötét tónusú történetből keserű humorral rajzolódik ki egy mai magyar család élete és hamis, érdekvezérelt emberi kapcsolataik.

Gyabronka József, Fesztbaum Béla / Rózsavölgyi Szalon / Fotó: Színház.org

Gyabronka József, Fesztbaum Béla / Rózsavölgyi Szalon / Fotó: Színház.org

Fesztbaum Béla rendezésében és főszereplésével április 5-én lesz látható Henrik Ibsen Rosmersholm című kamaradarabja, amely humorán, egyedi szimbólumain és pszichológiai mélységein keresztül a múlt bűneivel való szembenézést és a jelen választási lehetőségeinek reménytelenségét állítja a középpontba.

Ördög Tamás és Vasvári Csaba / Rózsavölgyi Szalon / Fotó: Színház.org

Ördög Tamás és Vasvári Csaba / Rózsavölgyi Szalon / Fotó: Színház.org

Ebben az évadban is lesz vendégtársulat a Rózsavölgyiben: áprilisban a Szentendrei Teátrum mutatja be Florian Zeller francia regény- és drámaíró Kulisszák mögött című vígjátékát Balsai Mónival, Spolarics Andreával és Vasvári Csabával a főszerepben. Ez a darab is a házasság és az életközépi válság problémájáról szól majd. A történetben egy házaspár barátja bevallja, hogy beleszeretett egy, a húszas éveiben járó fiatal lányba.