Bábművészeti konferenciát rendez a PIM-OSZMI – Előadásokat is várnak!

2017 szeptember 11. hétfő, 10:10

A PIM- Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet éves bábművészeti konferenciájának témája 2017-ben a központ és a periféria kérdése. 

 

A PIM- Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet éves bábművészeti konferenciájának témája 2017-ben a központ és a periféria kérdése. Hol helyezkedik el a bábművészet a színházművészet egészén belül? Milyen erővonalak, trendek mutathatók ki a kortárs bábszínházban, illetve melyek tárhatók fel a történeti kutatások segítségével? A konferenciára olyan előadásokat is várunk, amelyek alkotók, illetve intézmények egymáshoz való viszonyát, közvetett vagy közvetlen hatását vizsgálják, és különösképp felhívnánk a kutatók figyelmét az alkotói közösségek és a mester-tanítvány viszony megjelenésére a bábművészetben.

Várják mindazon jelentkezőket, akik akár történeti, akár jelenkori alkotásokkal, alkotókkal, intézményekkel foglalkozva vállalkoznak a központ és a periféria viszonyának vizsgálatára, magyarázatára, akár intézményi, akár alkotói szempontok alapján.

A jelentkezés határideje: szeptember 20., az előadások maximális időtartama: 15 perc.
A jelentkezés módja: Az előadás címével és 100 szavas, az előadás tervezett téziseit összefoglaló absztrakttal, továbbá a jelentkező nevének, címének, intézményének megadásával. A jelentkezéseket elektronikus úton, a hutvagner.eva@oszmi.hucímre várják.
A konferencia várható időpontja: október 13., péntek.
A konferencia egybe esik a Blattner Géza munkásságáról szóló Szivárvány Európa felett kiállítás finissage-ával, a konferencia szünetében tárlatvezetés.

Központok és perifériák
BÁBMŰVÉSZETI KONFERENCIA
2017. október 13. 10.00-18-00
Bajor Gizi Színészmúzeum
(1124 Budapest Stromfeld Aurél u.14.)