Hegedűs D. Géza a nemzet színészeivel beszélget a most nyíló Lánchíd Szalonban

2017 szeptember 13. szerda, 16:54

A szalonkultúra meghonosítására családias légkörű kulturális találkozóhely nyílik Budapesten. A Lánchíd Szalonban színházi előadásokkal, koncertekkel és különböző stílusú tematikus estekkel várják a közönséget szeptember 18-tól – ismertette a részleteket Léner András művészeti vezető.

Lánchíd Szalon

Lánchíd Szalon

A Meat Boutique étteremmel összekötött hangulatos helyiség ad otthont a Lánchíd Szalonnak. Dr. Berendi Péter, a Roland Divatház alapítója, Léner András rendező és dr. Rudas László, a Szalon tulajdonosa közösen döntöttek arról, hogy különböző művészeti ágaknak – színháznak, irodalomnak, zenének és különböző stílusú tematikus esteknek – teremtenek otthont a budai játszóhelyen a Lánchíd u. 7-9. alatt. Léner András elmondta: a családias hangulatú, csaknem félszáz fő befogadására alkalmas bemutatóhely létrehozásával az volt a céljuk, hogy a közönségnek és az előadóknak lehetősége legyen ismerkedni, beszélgetni, vitatkozni, eszmét cserélni egymással.

A Lánchíd Szalon szeptember 18-án nyílik meg a nagyközönség előtt. A megnyitó alkalmából Klezmer Kabarét láthatnak az érdeklődők Garai Róbert és a Sabbathsong Klezmer Band közreműködésével. Ezt követően indul K.O. címmel Karafiáth Orsolya beszélgetéssorozata kortárs írókkal. Az est első vendége Háy János lesz szeptember 25-én. Hegedűs D. Géza a nemzet színészeit bemutató beszélgetős műsorát októbertől láthatja a közönség. Az est első vendége október 18-án Molnár Piroska.

Örökséghagyók címmel Standeisky Éva indít sorozatot, a beszélgetéseket a vendég által választott, az ő személyiségéhez kötődő zenei, képzőművészeti, fotográfiai, mozgóképi és szépirodalmi illusztrációk teszik teljesebbé. Az összejöveteleket a feltett kérdésekhez kapcsolódó rövid jelenetek egészítik ki. Szerzőjük Kácsor Zsolt, előadóik fiatal színészek. Az estek rendezője Léner András. Az első vendég Spiró György lesz október 23-án. A Papageno-esteken fiatal, tehetséges muzsikusok mutatkoznak be. “Tohuva vohu” címmel pedig Radnóti Zoltán rabbi előadássorozatát láthatja a közönség.

Forrás: Lánchíd Szalon, MTI, Színház.org