Szép Ernő-jelenetek, kuplék, kiállítás – A Baltazár Színház is fellép a Színházak Éjszakáján!

2017 szeptember 14. csütörtök, 7:04

A Baltazár Színház is fellép a színházak éjszakáján szombaton Budapesten, a III. kerületi Baltazár Házban, ahol többek között Szép Ernő-jelenetekkel, kuplékkal várják a közönséget délutántól.

Színházak Éjszakája a Baltazár Színházban

Színházak Éjszakája a Baltazár Színházban

Hivatása a színészet, de meseterapeuta és drámapedagógus is Kecskés Karina színművész, aki a fogyatékkal élő embereknek alapított színházban is játszik – hangzott el az M1 aktuális csatorna szerdai műsorában.

Kecskés Karina elmondta: több mint tíz éve dolgozik és játszik a Baltazár Színházzal, az országon belül és kívül is járnak fesztiválokra, több előadásban szerepel és beszédet tanít a társulatban. Mint mondta, sokat tanult tőlük, meghatározó az életében ez a találkozás.


Hozzátette: a szombati színházak éjszakáján a Baltazár Színházban délután 15 órakor kezdődnek a programok, Darvas Ferenc zongorázik, Müller Péter Sziámival és Varga Klárival énekelnek a Zsófia utcában, az aquincumi HÉV-megálló közelében lévő Baltazár Házban.

Az 1998 januárjában alakult Baltazár Színház Magyarországon az egyedüli hivatásos színtársulat, amely értelmi sérült színészekből áll. A társulatot működtető Baltazár Színház Alapítvány úttörő feladatot lát el azzal, hogy a fogyatékosságot háttérbe szorító és a művészi sorsot előtérbe helyező látásmóddal rendelkezik.

Kecskés Karina elmondta: meseterápiával is foglalkozik, négy éve látogatnak el Gyimesbe évente, hogy 20 mélyszegénységben élő gyereket egy hétig vendégül lássanak, meséljenek nekik.

A Baltazár Színház Facebook oldalát itt találják!