Mintegy 10 ezren látogatták meg az idei Színházak Éjszakáját

2017 szeptember 19. kedd, 12:17

Az eső ellenére mintegy 10 ezer karszalagvásárló volt kíváncsi 35 színház több száz programjára a hatodik alkalommal megszervezett Színházak Éjszakáján.

Színházak Éjszakája 2017

Színházak Éjszakája 2017

A Budapest Főváros Önkormányzata támogatásával szombaton megrendezett eseményen először szerveztek az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézettel együttműködve színháztörténeti sétákat. Az idei Színházak Éjszakája az esős időjárás ellenére is sikeres volt. Ez főleg annak köszönhető, hogy a színházak felkészülten, izgalmas programokkal várták a nézőket – írják a szervezők közleményükben.

Színházak Éjszakája 2017

Színházak Éjszakája 2017

„Nagy öröm volt látni, hogy évről évre egyre fiatalabb közönség vesz részt a Színházak Éjszakáján és ők ezen az estén találhatják meg a személyiségükhöz leginkább passzoló intézményeket. Voltak, akik 6-8 színház programján is részt vettek, ami be kell vallani, óriási teljesítmény” – mondta Komáromi György, a Színházak Éjszakája projektvezetője.

Színházak Éjszakája 2017

Színházak Éjszakája 2017

Az idei évben az Átrium, a Baltazár Színház, a Bethlen Téri Színház, a Budapesti Operettszínház, a Budapest Bábszínház, a Centrál Színház, a Dumaszínház, a Fórum Színház, a Hatszín Teátrum, a Játékszín, a József Attila Színház, a Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház, a Karaván Színház, a Karinthy Színház, a Katona József Színház, a Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház, a Madách Színház, a Magyar Állami Operaház, a Momentán Társulat, a MU Színház, az Örkény Színház, a Pesti Magyar Színház, a Pinceszínház, a Radnóti Miklós Színház, a Rózsavölgyi Szalon, az RS9, az Ódry Színpad (Színház- és Filmművészeti Egyetem), a Szkéné Színház, a Thália Színház, a Trafó, a Trip Színház, a Turay Ida Színház, az Újszínház, a Vidám Színpad és a Vígszínház vett részt az eseményen.