Hajóra költöznek a Dumaszínház gyerekelőadásai

2017 szeptember 20. szerda, 12:12

Új helyszínre, a Batthyány téren állomásozó TRIP Színházhajóra költöznek a következő színházi évadra a humortársulat gyerekeknek szóló műsorai.

A Dumaszínház gyerekelőadásai a 2017/18-as színházi szezont különleges környezetben a kezdik meg. A TRIP Színháznak az utolsó magyar Duna-tengerjáró hajó, a Kassa fedélzete ad otthont. Az új helyszínhez új bemutató is dukál, a Színházak Éjszakája programsorozat keretében a látogatók már be is leshettek a kulisszák mögé a gyerekszínház november 12-én esedékes premierje, a Micimackó nyilvános olvasópróbáján.

„Milne klasszikusa nem csak a gyerekeknek, hanem a szülőknek is öröm és élményt adó történet. Musical pedig Micimackó történetéből nem született” – nyilatkozta Pille Tamás rendező, aki a Pumukli sikere után újra a Dumaszínház egyik oszlopos tagját, Dombóvári Istvánt választotta darabja főszereplőjévé.

„Nagyon tetszik az új darab, Micimackó gyakorlatilag én vagyok. Szeret enni és csekély értelmű” – mondta a stand up komikus, aki – habár szereplése csak kirándulásnak indult a gyerekműfajban – nagyon megszerette apró közönségét. Arra azonban vigyáz, hogy előadás előtt és után soha nem menjen ki a nézők közé, ahogy ő fogalmaz azért, mert úgy látja, csalódást okoz, ha a szereplő a saját ruhájába átöltözve már “csak egy ember”, és nagyon fontosnak tartja, hogy a varázst megtartsák a gyermek közönségben.

A darab szövegkönyvét és zenéjét jegyző Baraczka Gergő is izgalmas kihívásnak élte meg a közös munkát, leginkább azért, mert a Micimackó gyerekkora egyik meghatározó meseélménye volt, apaként pedig saját gyerekeivel is igyekezett megszerettetni ezt a bájos történetet.

Forrás: OTS