János vitéz – Beavató előadás a József Attila Színházban

2017 szeptember 20. szerda, 11:10

A József Attila Színház Petőfi Sándor elbeszélő költeményének, a János vitéznek nyilvános főpróbájával adózik az évfordulónak.


A Magyar Írók Szövetségének kezdeményezésére 1984-től minden évben szeptember 21-én ünneplik a Magyar Dráma Napját annak emlékére, hogy 1883-ban ezen a napon volt Madách Imre Az ember tragédiája című drámai költeményének ősbemutatója a Nemzeti Színházban. A művet Paulay Ede állította színpadra. A nap célja, hogy felhívja a figyelmet a magyar drámairodalom értékeinek jobb megismertetésére, valamint, hogy ösztönözze az írókat újabb alkotások létrehozására.

A József Attila Színházban a PartVonal Műhely általános iskolai tananyaghoz kapcsolódó interaktív, zenés előadásának nyilvános főpróbáján vehetnek részt ez alkalommal az érdeklődők. A leginkább a 10-14 éves korosztályt megszólító, de nem csak diákoknak ajánlott, tananyaghoz kapcsolódó interaktív előadás szórakoztatni és nevelni is szeretne egyaránt, a beavató színház jellegéből adódóan hidat képez a gyermek és a felnőtt színház között.

Jancsi, a szegény pásztorfiú szeretne boldog lenni szerelmével, Iluskával. Kényszerű vándorlása után, számtalan próbatételen túljutva érkezik meg Tündérországba, ahol megtalálja szerelmét és az örök boldogságot. Milyen lehet Tündérország? Lehet-e örökké boldogan élni? Boldog-e valóban, ki célba ért? Ezekre és ehhez hasonló kérdésekre próbálunk választ találni az előadást követő Vitaszínházban.

Szereplők:
Jancsi, aki később János, sőt vitéz: Szilvási Dani
Iluska, no meg a szomszédja is: Holczinger Szandra
Mostoha, ki lesz Királylyány, de a vége boszorkány: Básti Andrea
Gazda lesz, Kapitány lesz, Király lesz, Basafia lesz, Óriás lesz, ez lesz: Madár Tamás
Fehér inges, farmeros Petőfi, ki kérdi, hogyan tovább: Szegedi Tamás – Quintus Konrád

Zene: Fekete János Jammal
Mozgás: Jakus Szilvi
Jelmez: Juhász Kati
Báb: Tóth Zsuzsa
Drámainstruktor: Szegedi Tamás
Rendező: Quintus Konrád

Bemutató: 2017. szeptember 21. 16.00
Következő előadás: 2017. október 4. 16.00

Jegyár: 2000 Ft