Országúton – Fellini szívszorító filmjéből készül adaptáció a Spirit Színházban

2017 szeptember 26. kedd, 11:41

Vannak filmek, amelyeket sosem feledünk. Ilyen Federico Fellini világhírű története, az 1957-ben a legjobb idegen nyelvű film Oscar-díját elnyerő Országúton is.

Szitás Barbara, Tóth József, Simonyi Krisztina

Az alkotás a három főszereplő sorsán keresztül az élet legfontosabb alapkérdéseit veti föl: szeretetről, hűségről, áldozatról mesél. Gelsomina, Zamparano és a Bolond meséjét szeptember 30-án a Spirit Színházban öt szereplőre írt színpadi változatban mutatják be.

A Spirit Színház 2017/18-as évada az összetratozás jegyében telik, minden bemutató az “egyedül nem megy” fontosságára, az egymásra figyelés jelentőségére hívja fel a figyelmet. Federico Fellini klasszikusa a csupa lélek Gelsomina, az erőszakos Zampano és a mindentudó bolond történetén keresztül mutat rá arra, hogy bár sokszor áthidalhatatlannak tűnő szakadék van az emberek között, nyitottsággal, szeretettel és odafigyeléssel azonban minden létezés értelmet nyerhet a földön.

A filmet Besenyei Zsuzsanna alkalmazta színpadra. A faragatlan és nyers vándor-mutatványos Zampanót Tóth József, az őt hűségesen követő naiv és jólelkű Gelsominát Szitás Barbara, az életüket kulcsfontosságúan befolyásoló Bolondot Mészáros Tamás játssza. A huszadik század közepének Olaszországába repítő történet színpadi változata is ráébreszti a nézőt a szeretet fontosságára, és megmutatja: az ember élete bármikor irányt válthat, s mindig van remény a belátásra, a felismerésre.

Fellini – Besenyei Zsuzsanna: Országúton

Szereplők:

Zampano – Tóth József
Gelsomina – Szitás Barbara
4 női szerepben – Simonyi Krisztina
Bolond – Mészáros Tamás
Cirkuszigazgató/Pincér – Kutik Rezső
Színpadra alkalmazta, rendező: Besenyei Zsuzsanna
Díszlet, jelemeztervező, rendezőasszisztens: Szitás Bernadett

Előadások: 2017. szeptember 30. (bemutató), október 1., október 21., november 8.

További információ itt található.