Előadás a pszichoanalízis talányos alakjáról – Az Artusban Cserne Klára új darabja

2017 szeptember 27. szerda, 9:58

Az Artus Arccal a Halnak című új generációs programja keretében tart bemutatót Cserne Klára dramaturg darabjából.
Komolyság – rend – nyugalom. 
Mindenki maradjon a helyén. 
Nem lesz semi baj, lélegezzenek mélyeket.
Itt nem érhet minket kellemetlenség.
Végre meggyógyulunk.

Arccal a halnak:

Arccal a halnak, az Artus újgenerációs programja. A program célja, hogy segítséget nyújtsanak a művészi pályán való elindulás első lépéseinek megtételéhez azzal, hogy a pályakezdő alkotók lehetőséget kapnak ahhoz, hogy az Artus Stúdióban, professzionális körülmények között mutatkozhassanak meg a szakmának és a közönségnek. A programban résztvevők számára a bemutatót megelőzően próbalehetőséget, technikát és szakmai segítséget is biztosítunk.

NYELV és LÉLEK:

Cserne Klára az interaktív játékok, a formabontó szabadtéri műsorok és a váratlan fordulatok szakértője. Idén egy egész estés, hagyományos színházi előadással, egy történelmi vígjátékkal, egy kosztümös bohózattal jelentkezik, melynek címe NYELV és LÉLEK.

“A Dinamó Budapest (https://www.facebook.com/DinamoBudapest/) dekonstrukciós kísérletei és az Átváltozó Egyesület (https://www.facebook.com/atvaltozo/) közösségi mutatványai után ideje megkomolyodni és végre rendesen viselkedni. Erről fog szólni a NYELV és LÉLEK című előadás”.

Cserne Klára

Cserne Klára szavaival a darabról:

A NYELV és LÉLEK Ferenczi Sándorról, egy különleges magyar tudósról szól. Legfontosabb találmánya: az empátia és a szeretet elhelyezése a pszichológia tudományos eszköztárában. Életművének színpadi feldolgozása által azt remélem, hogy az empátia és a szeretet a színházi munka professzionális eszköztárának is önálló és egyenjogú részévé válhat.

Egy másik hiányt is érint ez az előadás: alig léteznek nőkről szóló történetek, a nők történeteiről szóló színdarabok – mivel a színdarabokat legnagyobbrészt férfiak írják, közismert, általában férfiakról szóló történetek alapján. (Majdnem ebbe a hibába estem én is Ferenczi Sándorral, e történelmi férfival.)
Ferenczi Sándort és személyes mesterét, Sigmund Freudot női páciensek, majd gyógyulásuk után női tanítványok vették körül. Ők a pszichoanalízis történetének mellékszereplői – a NYELV és LÉLEK című előadás főszereplői.

Szerző: Cserne Klára
Dramaturg: Daoud Dániel
Szereplők:
Emma Ö – Szabó Veronika
Éneklő koldus – Paizs Miklós Sickratman
Ferenczi Sándor – Rácz Lőrinc
Fikusz Benjamin – Bősze Ádám
Gonosz Professzor – Terhes Sándor
Régi ismerős – Cserne Klára
Produkciós partnerek: Átváltozó Egyesület, Arté Kft., MOME Doktori Iskola, Artus Stúdió
Támogató: Nemzeti Kulturális Alap

A darabról bővebben itt olvashat. 
Jegyárak: teljes: 2400 Ft, kedvezményes 1600 Ft
Jegyfoglalás: jegy@artus.hu

Jegyvásárlás: ITT