Színművész hallgatók adják elő a tavalyi év legszebb verseit

2017 szeptember 28. csütörtök, 7:23

Többrészes előadássorozaton adják elő a Szép versek 2016 antológia költeményeit az SZFE negyedéves zenés-színművész szakos hallgatói a Magvető Caféban.

A Szép versek antológia 1963 óta minden évben megjelenik a Magvető Kiadó gondozásában. Azóta ez a kötet számít a magyar költészet első számú pillanatfelvételének az előző esztendő legszebb, legkülönlegesebb, legemlékezetesebb verseiből. Az antológiát immár évek óta Szegő János, a Magvető szerkesztője állítja össze. Nyáry Krisztián, a Magvető Café művészeti vezetője és Mikó Csaba dramaturg három neves, fiatal rendezőt kértek fel, hogy rendezzenek három előadást a kötet anyagából. A megkötés annyi volt, hogy minden költőtől hangozzon el legalább egy vers: ez produkciónként 31 költeményt jelent. A színészek a Színművészeti Egyetem hallgatói közül kerülnek ki.

A betűrendet követő Szép versek színház első részében Aczél Gézától Ágh Istvánon, Beck Tamáson, Garaczi Lászlón és Háy Jánoson át Jász Attiláig mutatják be a legfontosabb kortárs költőket Székely Kriszta rendezésben. A bemutató október 2-án lesz, amelyet október 9-én követ a következő előadás. December 4-én a J-P. előadást Kovács D. Dániel rendezi, míg a P-Z. előadást Szilágyi Bálint rendezésében január 29-én mutatják be. A záróeseményt 2018. április 11-én, a költészet napján rendezik meg, amikor mindhárom előadást újra műsorra tűzik. A színészek Novák Eszter és Selmeczi György osztályából kerülnek ki.

Szilágyi Bálint, Székely Kriszta, Kovács D. Dániel

Szilágyi Bálint, Székely Kriszta, Kovács D. Dániel

Szép versek színház A-J
bemutató: 2017. okt. 2. 19:30
következő előadás: okt. 9. 19:30

Az előadássorozat soron következő bemutatói:

Szép versek színház J-P
rendező: Kovács D. Dániel
bemutató: 2017. dec. 4.

Szép versek színház P-Z
rendező: Szilágyi Bálint
bemutató: 2018. febr. 5.

Helyszín: Magvető Café
1074 Budapest, Dohány u. 13.
Jegyár: 1500 Ft
Jegyvásárláshoz kattintson ide.