Pálfi György első színházi rendezésével, az egykori pártétkezdében mutatkozik be a TRIP

2017 október 10. kedd, 11:33

Vér, iskolai erőszak, titokzatos gyilkosságok, még titokzatosabb kapcsolatok – mindez az egykori AVH-sok legfőbb találkozási terében.

Budapest egyik legizgalmasabb helyén, a megnyitás előtti Zsilipben mutatkozik be a TRIP első darabjával: Eli, a vámpírlány és  Oskar, a magányt és bántalmazást egyre nehezebben viselő fiú vérrel átitatott szerelmének történetével.

fotó: Csákvári Péter

A világsikerű svéd szerelmes horror regény már megelevenedett saját nyelvén filmen, készült belőle amerikai remake, állították Londonban színpadra. Most a TRIP mutatja be Pálfi György első színházi rendezéseként.

fotó: Csákvári Péter

Kik állnak a vérrel öntözött szerelmes előadás mögött?

Magács László, a TRIP kitalálója és indítója, aki korábban a Merlint, legutóbb pedig az Átrium Film-Színházat hívta életre. Az engedj be! c. darabot Pálfi György, többek között a Szabadesés és a Taxidermia filmek rendezője rendezi, a szereplők között pedig olyan nevekkel találkozhatunk, mint Quintus Konrád, volt székesfehérvári színházigazgató, Szávai Viktória Jászai Mari-díjas színésznő, Sörös Sándor, a Nemzeti Színház egykori tagja, Mel Gibson és Magnum magyar hangja, vagy éppen Szabó Simon, egy generáció Rojalja. A látványvilágot a Kiégő Izzók csapata erősíti.

fotó: Csákvári Péter

A TRIP helyspecifikus színház

A TRIP helyspecifikus színház, vagyis egy-egy darab a történettel kapcsolódó, különleges terekben elevenedik meg. Engedj be! című első nagyszabású darabjukat a nyitás előtt álló újlipótvárosi közösségi térben, a Zsilipben rendezik meg, ami az MSZMP pártétkezdéje volt.

fotó: Csákvári Péter

A TRIP előadásai rövid ideig, egy blokkokban láthatóak. Az Engedj be! november 1. és december 31. közötti dátumokon tekinthető meg.

fotó: Csákvári Péter

A TRIP történetei mögött erős társadalmi mondanivalók állnak: a vámpíros szerelmi történetben szó esik iskolai erőszakról, függőségről, kiszolgáltatottságról. Érdemes figyelemmel kísérni a darabokat kísérő társadalmi kampányokat, szakmai programokat és beszélgetéseket.

A TRIP bázisa a Kassa hajó, innen indulnak útjukra helyspecifikus darabjaikkal, közben pedig különböző kulturális eseményeknek adnak otthont.

Helyszín: ZSILIP (1137. Újpest rakpart 1.)

www.tripart.hu

Szereplők:

Hakan  Sörös Sándor
Anya  Szávai Viktória
Oskar  Kozma Ákos / Jeney Márton
Eli  Szőke Abigél / Béky Zsófia
Halmberg nyomozó   Quintus Konrád / Kovács Ádám
Avila bá (tesi tanár)  Szabó Simon / Sütő András
Apa   Vasvári Csaba
Kurt / Jocke / Stefan   Molnár Csaba / Sütő András / Kovács Ádám
Torkel / Jimmy    Lazók Mátyás
Jonny  Horváth Márk
Micke  Suri Borisz