Léggyár – Nemzetközi művészeti összeesküvés az Üllői úton

2017 október 12. csütörtök, 11:15

A Léggyár installatív performansz, közös otthon-kísérlet, művészeti kutatás, találkozóhely, tudásmegosztó központ. Aki október során ide látogat, belefolyhat a gyár munkájába, bebarangolhatja a hatalmas irodalabirintust, életbevágó technológiákat próbálhat ki, megtapasztalhatja, hogyan működik egy összeesküvés és milyen mély nyúlüreg.

Léggyár (fotó: Nora Borodziej)

Léggyár (fotó: Nora Borodziej)

Az alkotók ajánlója:

Valami van a levegőben. Romlik a légkör és túl átlátszóak a hazugságok. Nem várhatunk tovább, klímaváltozásra van szükség!

2017 októberében az Üllői út egyik épületének üresen álló irodarendszerében nemzetközi művészeti összeesküvés lép a nyilvánosság elé. Egy tucatnyi emberrel közösen frissítően indusztriális Léggyár építésébe fogtunk, amely képes lesz a légkör tényleges befolyásolására. Ehhez még sok fél elemre van szükség, úgyhogy gyere Te is! Léggyárunk nem vár, hanem azonnal indul. Önkénteseket, segítőket már most fogadunk, október (péntek) 13-án pedig megnyitjuk a kapukat.

Léggyár (fotó: Nora Borodziej)

Léggyár (fotó: Nora Borodziej)

Ha szeretnél tenni valamit a hatékonyabb társadalmi tudatmódosításért, javítanád a közveszélyeztetést vagy inkább csak elrejtőznél, akkor itt a helyed! A Léggyár installatív performansz, közös otthon-kísérlet, művészeti kutatás, találkozóhely, tudásmegosztó központ. Aki október során ide látogat, belefolyhat a gyár munkájába, bebarangolhatja a hatalmas irodalabirintust, életbevágó technológiákat próbálhat ki, megtapasztalhatja, hogyan működik egy összeesküvés és milyen mély nyúlüreg. Come as you are, vár a léggyár!

A Léggyár a Pneuma Szöv. művészszövetkezet és az Ongoing Project (DE) projektje, mely a Goethe Intézet Nemzetközi Együttműködési Alapja és a Burning Man támogatásával valósul meg. A program az OFF Biennálé művészeti fesztivál része.

AiR Factory / Léggyár – Reclaim the Air!

Helyszín: Heinrich udvar, Budapest, Üllői út 32., 4. emelet
Tagfelvétel: 2017. szeptember 29-től folyamatosan
Bemutató: október 13. (péntek)
További időpontok: október 14., 20., 21. október 23. (forradalmi nyitás), október 27., 28., 31. (HELLONYUL – End party)

Nyitva 19h és 22h között (érkezés 19 és 21h között), illetve előre egyeztetett időpontokban.