Karnyónék találkozása – A Mozsár Műhely vendége Molnár Piroska és Bohoczki Sára

2017 október 13. péntek, 13:08

Október 16-án a Karnyóné című előadást követően különleges eseményre várja az érdeklődőket a Mozsár Műhely. A nem mindannapi közönségtalálkozó vendégei olyan színművésznők, akik korábban maguk is játszották Karnyóné szerepét. A találkozón résztvevők az előadás szereplői és alkotói, Barna Zsombor, Feczesin Kristóf, Szántó Balázs, Szilágyi Bálint, illetve a két vendég Molnár Piroska és Bohoczki Sára. A beszélgetés moderátora Gajdó Tamás színháztörténész.

Bohoczki Sára / Fotó: Tóth Simon Ferenc

A Karnyóné 2016 decembere óta látható a Mozsár Műhely színpadán. Az előadás különlegessége, hogy valamennyi szerepet a három színművész játsza: Barna Zsombor, Szántó Balázs, és Feczesin Kristóf. A darab egy vérbeli tragikomédia az esendőségről, egy emberi dráma, tele szerethető karakterekkel, ármánnyal, versengéssel, szerelemmel és persze tündérekkel. Úszósapkában. Szilágyi Bálint rendező célja, hogy egy elfeledett nyelven keresztül, mégis ismerős eszközökkel közelebb hozza és megértesse a fiatalokkal Csokonai világának mélyén rejlő valódi emberi problémákat és megmutassa, mi mindenre képes a színház.

Molnár Piroska

Az előadást követően a közönségtalálkozó vendégei Molnár Piroska, a Nemzet Színésze címmel kitüntetett Kossuth-díjas és Jászai Mari-díjas színésznő. Karnyóné szerepében a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színházban láthatta a közönség 1995-ben. Az est másik vendége Bohoczki Sára, színművész, aki az Ódry Színpadon alakította Karnyóné szerepét. A Karnyóné-Gyakorlatok című előadást a Színház- és Filmművészeti Egyetem bábszínművész osztálya Gothár Péter rendezésében mutatta be 2012-ben.

A beszélgetést Gajdó Tamás színháztörténész moderálja.

Karnyóné / Fotó: Kállai-Tóth Anett

Karnyóné, Boris, Tündér – Feczesin Kristóf
Tipptopp, Lázár, Karnyó – Szántó Balázs eh.
Lipitlotty, Samu, Tündérfi – Barna Zsombor eh.

Produkciós vezető: Gáspár Anna
Rendező asszisztens: Fazekas Anna
Rendező: Szilágyi Bálint eh.

A Független Színművészetért Alapítvány és a Manna közös produkciója.

www.mozsarmuhely.hu