A szinkronszakmáról is szól az Újszínház Hangemberek című új darabja

2017 október 17. kedd, 16:10

A magyar szinkron indulásáról, a szinkronszakma, a színpadi és a filmvilág nagyságairól is megemlékezik az Újszínház Hangemberek című új darabja – mondta Csernák János színművész. Hozzátette, a darab valósághű, a színpadon szinkronizálnak is, és a sajátos történet rávilágít az elmúlt huszonöt év történéseire ezen a pályán, annak minden keserűségére, örömére.

Kökényessy Ági, Csernák János / Újszínház: Hangemberek

Kökényessy Ági, Csernák János / Újszínház: Hangemberek

Arra a kérdésre, hogy a darab mennyire enged betekintést a hangstúdiók világába, Csernák János azt mondta, “talán jobban is, mint kéne”, mert rávilágít olyan anomáliákra, amelyeket a hétköznapi ember nem ismer, mivel nem tudhatja, hogy milyen küzdelmek, pozícióharcok alakultak ki az elmúlt huszonöt évben.

Kitért arra is, hogy olyan kollégákkal játszik együtt a Hangemberekben, mint Esztergályos Cecília, Kökényessy Ági, Farkasházi Réka, Incze József, Jánosi Dávid, Lux Ádám vagy Mihályi Győző.

“Kevés budapesti színház büszkélkedhet annyi ‘szinkron sztárral’, mint az Újszínház. Ugye kórusban kiáltjuk, ki kölcsönzi magyar hangját: Bruce Willis–nek, Jennifer Aniston–nak vagy Pierce Brosnan–nek. De miért keserédes a HANGEMBEREK műfaja? Mert egy mély valóságtartalmú (rendszerváltás utáni) tipikus magyar történet, mely pártatlanul meséli el a szinkronstúdiók világának elmúlt 25 évét édes és keserű pillanatait sok iróniával és humorral, szívbe markoló tanulságokkal. És talán az is magyar sajátossága, hogy nevetni önmagunkon tudunk a legjobban!” – olvasható az előadás ajánlójában.

Forrás: MTI, Színház.org