Jubileumi évad a Madách Színházban – Az 1×3 néha 4 100. előadását ünnepelték

2017 október 30. hétfő, 12:33

A Madách Színház nagysikerű produkciója, a Szente Vajk rendezésében bemutatott 1×3 néha 4 a 100. előadásához érkezett. Ray Cooney vígjátékának jubileumára az alkotók és a szereplők meglepetéssel is készültek. Fotós beszámoló.

Október 27-én a RaM Colosseumban ünnepelték az 1 x 3 néha 4, avagy Egyszerháromnéhanégy című vígjáték 100. előadását. Szente Vajk rendező a darab előtt felhívta a nézők figyelmét arra, hogy ha a két felvonás alatt bármikor elhangzik a jubileumi szám, azaz a száz – melyet kizárólag erre az estére építettek be a szövegbe –  akkor a nézők tapsolással jelezzék azt.

1 x 3 néha 4 jubileum

Szirtes Tamás kiemelte: „Fantasztikus szezonja van a színháznak, az idei évadban 35 éves lesz a Macskák, 800. alkalommal megy Az Operaház Fantomja, az Anna Karenina és a Nyomorultak a 100., a Mamma Mia! és a Mary Poppins a 300. jubileumát ünnepli. Ma pedig elérkezett az 1 x 3 néha 4, avagy Egyszerháromnéhanégy 100. előadása.

A Madách Színház igazgatója hangsúlyozta, milyen nagy szerepe van a darab sikerében a szereplőknek és a kreatív team-nek.

„Büszke vagyok rájuk.” – mondta.

1 x 3 néha 4 jubileum, Balla Eszter, Trecskó Zsófia, Simon Boglárka

Ray Cooney és Tony Hilton vígjátékának díszleteit Horsenyi Balázs tervezte, a jelmezeket Kárpáti Enikő jegyzi. Szente Vajk rendező munkatársa Fellegi Réka volt. A darab szereplői: Nagy Sándor, Szerednyey Béla, Székhelyi József, Magyar Attila, Trecskó Zsófia, Balla Eszter/Simon Boglárka, Tóth Enikő, Pusztaszeri Kornél, Sándor Dávid, Babik-Kovács Péter

 A kerek számokról:

Az idei évad a Madách Színházban az ünnepekről is szól, hiszen 2017/18-ban 35 éves lesz a Macskák. 15 éves születésnapját ünnepli Webber másik nagy sikerdarabja, Az Operaház Fantomja, ráadásul a produkciót 800. alkalommal tűzik műsorra. A Mary Poppins is jubilál, már 300. alkalommal csendül fel, hogy “Szuperfenofrenetikomaxikapitális”. A Nyomorultak, az Anna Karenina, és a Mamma Mia! Pedig 300. alkalommal látható a teátrumban.

Színház.org