8 új bemutatóval vár az Ódry Színpad! – Fodor Tamás újra rendez

2017 október 31. kedd, 7:40

A Színház- és Filmmművészeti Egyetem gyakorló műhelye mozgalmas időszak elé néz novemberben: nyolc új bemutatóval várják a nagyközönséget. A klasszikus irodalom alkotásai és a kortárs művek egyaránt színpadra kerülnek.

Shakespeare szonettek

Shakespeare szonettek

November elején William Shakespeare műveivel – SZENTIVÁNÉJI VARIÁCIÓK és SHAKESPEARE SZONETTEK– mutatkoznak be a III. éves színművész hallgatók. A nagysikerű Antigoné mellett új beavató színházi előadás, a HELENÉ kerül műsorra, ezúttal is Karsai György vezetésével, IV. éves rendező szakos hallgatók előadásában, Szokol Judit rendezésében.

Avantgarde

Avantgarde

A IV. éves zenés színművész hallgatók két új produkcióval készülnek. Az ALHANGYA (Martin Mcdonagh drámája ) Forgács Péter rendezése, ahol a fekete humor, abszurd és groteszk jelenetek kapnak főszerepet. A Novák-Selmeczi osztály növendékeit emellett új zenés előadásban, az AVANTGARDE -ban láthatjuk. Négy alkotást sorakoztatnak fel az avantgarde hívószavára: Jean Cocteau Az Eiffel-torony násznépe című burleszkjét, Sosztakovics regényes sorsú kisoperáját, a Rayok-ot, illetve a 70-es, 80-as évek emblematikus kamaraoperáját, Vidovszky László Nárcisz és Ekhóját, végül pedig egy színpadi fantáziát Terry Riley The G Song című művére. Az előadást az teszi még izgalmasabbá, hogy a IV. éves színházrendező szakos hallgatók (osztályvezető tanár: Ascher Tamás) állították színpadra.

A vadkacsa

A vadkacsa

Az októberi teltházas munkabemutatók után novemberben műsorra tűzik Fehér András rendezésében AZ ÉJSZAKA A NAPPAL ANYJA című előadást, ami Lars Norén svéd drámaíró műve alapján született.

A IV. éves prózai színművész hallgatók előadásában Henrik Ibsen A VADKACSA című műve látható az Ódry Színpad Padlásán, a rendező Fodor Tamás.

Bakkhánsnők

Bakkhánsnők

A III. éves fizikai színházi koreográfus-rendező osztály is új bemutatóval készül, a BAKKHÁNSNŐK november 18-án és 19-én látható a Hevesi Teremben.

A hónapot DOK.MA 3 FILMVETÍTÉS-sel zárják, ahol szemeszterfilmjeiket mutatják be a dokometumfilmes hallgatók.