Premierajándék – Csányi Sándor rendezőként debütál

2017 november 07. kedd, 10:12

December 2-án mutatja be a Thália Színház a Premierajándék című előadást Bán Bálint, Schell Judit, Szabó Erika, Vida Péter és Fodor Annamária főszereplésével.

Csányi Sándor / Thália Színház: Premierajándék - olvasópróba / Fotó: Csatáry-Nagy Krisztina

Csányi Sándor / Thália Színház: Premierajándék – olvasópróba / Fotó: Csatáry-Nagy Krisztina

A Thália Színház ajánlója:

Különleges produkcióval készülünk december 2-án, Csányi Sándor rendezőként debütál a Premierajándék című előadással. A Thália színészei eljátsszák Oscar Wilde Lady Windermere legyezője című vígjátékát. És a teljes próbafolyamatot. És önmagukat. És egymást. Minden, amin Ön nevet, és amin ők nevetnek – és ami a jelenlévő rendezőt, Csányi Sándort ihleti és bolondítja.

Fodor Annamária / Thália Színház: Premierajándék - olvasópróba / Fotó: Csatáry-Nagy Krisztina

Fodor Annamária / Thália Színház: Premierajándék – olvasópróba / Fotó: Csatáry-Nagy Krisztina

A hőstenorral és a Kean, a színésszel elkezdett színházi témájú sorozatunk legújabb darabja a nézők szeme láttára jut el az asztalra tett példánytól a tapsig. Csak Önöknek, csak ma este: kizárólag a legmulatságosabb pillanatok és a legigazabb érzelmek!

Mózes András, Vida Péter / Thália Színház: Premierajándék - olvasópróba / Fotó: Csatáry-Nagy Krisztina

Mózes András, Vida Péter / Thália Színház: Premierajándék – olvasópróba / Fotó: Csatáry-Nagy Krisztina

Az olvasópróbán Csányi Sándor elmondta, emlékezetes, szeretnivaló előadást szeretne létrehozni, átadni azt az örömet, amit a próbafolyamat során átél a társulat. Elsősorban az érdekli a színházban, ahogy a semmiből valami születik, ahogy a színész először küzd a monológgal, nem tudja, hová tegye a kezét, és aztán van egy pillanat, amikor megtörténik a csoda, és a jelenet működni kezd. A próbadíszletből szoba lesz, a színész hallgatásából szünet, feszültséggel teli, és megtörténik az előadás.

Schell Judit / Thália Színház: Premierajándék - olvasópróba / Fotó: Csatáry-Nagy Krisztina

Schell Judit / Thália Színház: Premierajándék – olvasópróba / Fotó: Csatáry-Nagy Krisztina

A darab szereplői Tóth Eszter, Bán Bálint, Schell Judit, Mózes András, Szabó Erika, Tamási Zoltán, Vida Péter, Fodor Annamária és Domokos László m.v.. Bagossy Levente ismét csodálatosan részletgazdag díszletmakettet készített, Velich Rita pedig káprázatos jelmeztervekkel illusztrálta a látványvilágot. Várunk mindenkit szeretettel december 2-től a Thália Színház Nagyszínpadán!