Ünnepváró a Budapest Bábszínházban – A WAMP-on is ott lesznek

2017 december 01. péntek, 7:09

A Budapest Bábszínház decemberben is különleges programokkal készül. Nézőikkel együtt díszítenek karácsonyfát, felköszöntik Marék Veronikát, és vendégségbe is mennek előadásaikkal.
A Budapest Bábszínház közleménye:

Az Esti mese felnőtteknek sorozatban gyerekeknek készült produkcióinkat változtatás nélkül játsszuk, ám az előadást minden alkalommal felnőtteknek szóló, tematikus, beszélgetős, játékos, bábos kiegészítő program követi. A Tíz emelet boldogság című mese főhősei két tízemeletes ház és lakói, ennek megfelelően a december 1-ji extra a szomszédság kérdéseit járja körbe szóban és bábokkal, a Miutcánk.hu-val együttműködésben.

Gingalló / Fotó: Éder Vera

2009-ben mutattuk be a Líra és Epika című előadást. A produkció több hazai és külföldi fesztiválon, köztük Szabadkán és Zágrábban aratott sikert a rendezés és a különleges látványvilág, a darab pedig a legjobb új magyar dráma lett a Színházi Kritikusok Céhének szavazásán. Szabó Borbála és Varró Dániel meséjének megjelenéséhez így mi sem illene jobban, mint egy részlet az előadásból. A Petőfi Irodalmi Múzeumban az első decemberi vasárnapon, a Téli PagonyFeszten azonban nem csupán Mórocz Adrienn és Ács Norbert játssza el Epika királykisasszony és Kroki udvari bolond egy jelenetét a mívesen kidolgozott papírbábokkal. Színházunk dramaturgjának, Gimesi Dórának nemrég jelent meg új mesekötete, abból Spiegl Anna és Teszárek Csaba olvasnak fel egy mesét.

Pettson és Findusz / Fotó: Éder Vera

Hagyományosan advent első vasárnapján állítjuk fel a színház előcsarnokában a karácsonyfát, amelyet hagyományteremtő szándékkal a közönséggel együtt díszítünk fel. Első alkalommal a Pettson és Findusz című előadás szereplői és nézői részesülnek ebben a különleges élményben.

A december 6-i héten természetesen hozzánk is ellátogat a Mikulás, hogy a nézőket egyenként, személyesen köszöntse.

2013/2014-es évadunk első bemutatója volt a Boribon és Annipanni, az előadás azóta szakmai díjakat kapott hazai és nemzetközi fesztiválokon, közönségsikere töretlen. Marék Veronika történetein generációk nőttek fel, nagymamák, anyukák ismertetik meg gyermekeiket a játékmackó és a kislány kalandjaival a könyvek és a produkció által, az írónő pedig egykor az Állami Bábszínházban tanulta a bábszínészetet. Az előadás Boribon születésnapjával ér véget, december 10-én azonban Marék Veronika születésnapját ünnepeljük a délutáni előadáson, ahol a közönséggel együtt köszöntjük az írónőt.

A karácsonyi WAMP-on is ott leszünk, a designpiacon bábszínházi jegyeket és bérleteket is vásárolhatnak ajándékba a szülők.

Diótörő / Fotó: Éder Vera

Ahogy azt nézőink megszokhatták, az adventi időszakban a Diótörővel készülünk az ünnepre, és az is hagyomány, hogy december 23-án és 27-én a Müpában, a Nemzeti Filharmonikus Zenekar élő zenei kíséretével adjuk elő a békebeli, biedermeier látványvilágú produkciót, amelyben óriás-, kesztyűs és álcás bábok, árny- és tárgyjáték egyaránt láthatók.

Az év utolsó napjaira felhőtlen vidámságot tartogatunk. December 31-én szintén egy sikerelőadással, a Gingallóval és Szalóki Ágival búcsúztatjuk 2017-et, hogy 2018 januárjában a Bambi bemutatójával várjuk újra nézőinket.

 
 

Kapcsolódó anyagok