Paravarieté – Tasnádi rendez Tasnádit a Pinceszínházban

2017 december 02. szombat, 9:01

December 2-án tartják Tasnádi István abszurd darabjának premierjét a Pinceszínházban Tasnádi Csaba rendezésében.

Kaszás Gergő / Pinceszínház: Paravarieté

Kaszás Gergő / Pinceszínház: Paravarieté

“Hölgyeim és uraim, ezt itt a Cabaret du Néant, a Nihil kabaréja. A belépő öt frank, de nem érdemes bemenni. Mondom, ne jöjjön be, kész időpazarlás! Antipatikus antihősök, szakállas viccek, bajszos naivák, besült poénok, lapos párbeszédek, elcsépelt fordulatok, kínos csattanók, irgalmatlan silányságok, az emberi tűrőképesség határait feszegető elképesztő unalom. Csak tessék, tessék – tovább haladni, itt sem jobb, mint máshol!”

Kovács Vanda, Kaszás Gergő / Pinceszínház: Paravarieté

Kovács Vanda, Kaszás Gergő / Pinceszínház: Paravarieté

A mindennapi élet trivialitása válik attrakcióvá a Paravarieté világában. A közönséges élet csak úgy válik elviselhetővé, ha akrobatikus mutatványnak tekintjük annak minden megunt, lapos pillanatát. Lehet erőművész a nagybevásárlásból hazatérő háziasszony és szózsonglőr a félrelépését ügyesen kimagyarázó férj. A műsorban fellépnek a hétköznapok mániás hősei, akik ebben a másfél órában pompás elégtételt vesznek perspektívátlan életükért hallucinációik pazar színpadán.

Kaszás Gergő, Némedi Árpád, Blahó Gergely, Kovács Vanda / Pinceszínház: Paravarieté

Kaszás Gergő, Némedi Árpád, Blahó Gergely, Kovács Vanda / Pinceszínház: Paravarieté

Szabóné Hajagos Bettina nőimitátorként, Zoroaszter Leó erőművészként és fakírként, Buflakár Béla a középszerűség virtuózaként, Ezerarcú Fregoli szózsonglőrként lép színpadra. A mindennapok artistává váló hőseit Kovács Vanda, Némedi Árpád, Kaszás Gergő és Blahó Gergely keltik életre a Pinceszínház színpadán. Az abszurd játék zenéit Szemenyei János szerezte, a koreográfiákat Bóbis László készítette. Tasnádi István abszurd darabját testvére, Tasnádi Csaba állítja színpadra, ahogy a Pinceszínház műsorán két éve szereplő és fesztiváldíjakkal jutalmazott Finito esetében is történt. A premiert december 2-án tartják.