Tanulj improvizálni! – Új képzés a Momentánból ismert Boldoghy Borival

2017 december 14. csütörtök, 14:51

Januártól Boldoghy Bori új képzést indít az Impróban. Ha elmúltál már 18, de szeretnél felszabadultan játszani, és közben önkéntelenül is tanulni magadról, akkor ott a helyed!

A képzés felépítése: egy kurzus 8 alkalomból áll.
Időpont: csütörtöki napokon délelőtt 10-13 óráig
Kurzus indulása: 2018. január 18.
Jelentkezési határidő: 2018. január 8.
Jelentkezés, bővebb információ: boldoghyb@gmail.com

Miről szól?
Egy mondatban:
Improvizálni tanulunk (vagyis játszani!), és ezen keresztül rengeteg dolgot az életről és önmagunkról.

Több mondatban:
Bevezetés az improvizáció alapjaiba. Improvizációs játékokon és gyakorlatokon keresztül megtanulunk egymásra figyelni, önmagunkra figyelni, a pillanatban létezni. Elfogadni, nyitottnak maradni és közösen építkezni. Megtanuljuk, hogyan meséljünk közösen történetet. Hogy mi az az expozíció, fordulat, lezárás. Mi a jelenet, és mik az ütemei. Mit jelent a változás fogalma. Megkeressük, mit akar a másik. Megtanulunk merni hibázni, megtanulunk kockáztatni. Kommunikációs alapok, testbeszéd, státusz, emberi viszonyok és viszonyulások. Mindezt oldott légkörben, sok nevetéssel, jó hangulatban. Ez a kurzus az életre nevel, de közben színpadi gyakorlatot ad.

Kinek szól?
Azoknak, akik azt gondolják, hogy van érzékük az improvizációhoz, és azoknak, akik azt képzelik, hogy soha az életben nem lennének rá képesek. Azoknak, akik szeretnek játszani vagy szeretnének játszani, akikben van kíváncsiság, és azoknak, akik élvezik, ha tanulnak valamit. Mindenkinek, aki elmúlt 18.

Mire számíts?
Rengeteg játékra, nevetésre, felfedezésre, önmagad határainak átlépésére. Arra, hogy ez az életed más területeire is kihat.

Mire ne számíts?
Hosszú elméleti órákra, színészképzésre, nyilvános égetésre. A felszabadult légkör alap. Lesz sok megfigyelés és tapasztalat, ezeket egyből visszaforgatjuk a gyakorlatba.

Kik tanítanak?
Boldoghy Bori, a Momentán Társulat tagja

Praktikus információk:
A képzés minimum 10 fő jelentkezése esetén indul.
Részvételi díj: 45 000 Ft (8 alkalom)
Helyszín: IMPRÓ – kreatív töltőállomás (1066 Budapest, Ó utca 4.)