A Gyermekgyógyászati Klinikán léptek fel a Nemzeti művészei

2017 december 25. hétfő, 11:40

Immár második alkalommal látogattak el Karácsony előtt az I. sz. Gyermekgyógyászati Klinikára. Az idei jótékonysági fellépésen Tompos Kátya, Nagy-Kálózy Eszter és Rubold Ödön illetve Cserhalmi György színészosztálya vitt meglepetést a beteg gyerekeknek.

Nagy-Kálózy Eszter / Fotó: Máté-Tóth Anna

Nagy-Kálózy Eszter / Fotó: Máté-Tóth Anna

Tavaly az Éden földön előadásból láthattak részleteket, az ünnepeket kényszerűen a kórházban töltő kis betegek és a sokszor heroikus munkát végző kórházi dolgozók. Az öröm, amit e vendégszereplés érzékelhetően kiváltott nézőkből és előadókból egyaránt, arra indította a két intézmény munkatársait, hogy idén is megszervezzék az eseményt.

Tompos Kátya / Fotó: Máté-Tóth Anna

Tompos Kátya / Fotó: Máté-Tóth Anna

Az ősz folyamán Dr. Szabó Attila, a Klinika igazgatója felkérte Nagy-Kálózy Esztert, hogy vállalja el náluk a Jószolgálati Nagykövet feladatát, amit a Nemzeti Színház színművésze készségesen el is fogadott. Ő az adventi műsorban egy karácsonyi mesét olvasott a gyermekeknek, a színház másik jeles tagja, Tompos Kátya énekét követően. Majd Rubold Ödön, a Nemzeti színművésze rendezésében egy hagyományos pásztorjátékot adott elő a Kaposvári Egyetem Művészeti Karáról Cserhalmi György színészosztálya.

A 175 éves Klinika és a 180 éves Nemzeti Színház együttműködésének a tervek szerint folytatása lesz az elkövetkezőkben is.

Cserhalmi György színész növendékei / Fotó: Máté-Tóth Anna

Cserhalmi György színész növendékei / Fotó: Máté-Tóth Anna

Ön is segíthet a Bókay Gyermekklinikáért Közhasznú Alapítvány számlaszámán!
“Egy kicsit a Kicsiknek!”
Bankszámlaszám: 10100792-04119200-01003009
Adó 1% esetén: 18222432-1-42