Két egyfelvonásos utazó produkciót mutatott be a Játékszín

2017 december 25. hétfő, 15:17

Egy rendező és két egyfelvonásos, kétszereplős mű. Cseh Judit két színpadi alkotását egy hét különbséggel mutatta be a Játékszín. A Két nő és a Bankhitel decemberben debütált a Teréz körúti színpadon.

Tóth Enikő, Zsurzs Kati / Játékszín: Két nő

Tóth Enikő, Zsurzs Kati / Játékszín: Két nő

Szakonyi Károly Két nő című drámája a Bock Színpadon egyszeri felolvasószínházként mutatkozott be a Játékszínben. A Két nő kortárs mű a Kossuth-díjas író tollából, könnyed dráma, ha úgy tetszik. Nóra és Edina véletlen találkozása hosszabb, de igen extrém kapcsolatot eredményez a két nő között. Házastársi hűség, megcsalás, megcsalatás – párkapcsolataink kulcskérdései mind terítékre kerülnek a keserédes történetben. A szerepeket Tóth Enikő és Zsurzs Kati alakítja.

Cseh Judit régebbi munkája a Bankhitel, amit a Bock Színpad szintén egyszeri alkalomra tűzött műsorra. Az este váratlan sikert aratott, így a produkció nagyszínpadi bemutatóként kapott helyet a műsortervben.

Lengyel Tamás, Baksa Imre / Játékszín: Bankhitel / Fotó: Gergely Bea

Lengyel Tamás, Baksa Imre / Játékszín: Bankhitel / Fotó: Gergely Bea

Lengyel Tamás, a Bankhitel egyik színésze kiemelte: “Nagyon izgalmas kétszereplős darabot játszani… előadásról előadásra változik, és minden a kettőnk közötti interakció minőségén múlik… Kimerítő, de épp az ilyen feladatokért lesz az ember színész.” A művész a Galceran-darabban bankigazgatót alakít, akit egy reggel hívatlan vendég vár az irodájában. Az ismeretlen zsarolni kezdi, a bankárnak pedig felborulni látszik addig tökéletesnek hitt élete. Lengyel Tamás partnere Baksa Imre.

A Játékszín repertoárjának két új egyfelvonásosát Budapesten mégsem tartja műsoron a színház. Ennek oka pedig az, hogy a két kétszereplős produkció könnyen utaztatható, ezért tökéletesen szolgálja azt a küldetést, mellyel a főváros legnépszerűbb szórakoztató színháza a vidéki közönséget szeretné szolgálni: házhoz vinni híres darabokat híresen jó színészekkel. “Sosem szabad megelégedni azzal, amit elértünk. Ha így tennénk, akkor csak sikereinkkel foglalkoznánk, és nem vennénk észre, hogy a budapesti, folyamatos teltházaink mellett is akad még feladatunk. Márpedig van egy hatalmas réteg, olyan színházszeretők, akik nem tehetik meg, hogy ellátogassanak hozzánk, a Teréz körútra. Pedig ők éppúgy a mi közönségünk” – fogalmazott Bank Tamás igazgató.