Otthonában és egy sörözőben is készül új előadással az Átrium

2017 december 31. vasárnap, 8:21

Az Átrium közkedvelt előadásai segítenek élménnyé tenni a leghűvösebb és legsötétebb napokat is.

Hernádi Judit, Bányai Kelemen Barna, Parti Nóra / Átrium: A félelem megeszi a lelket / Fotó: Mészáros Csaba

Hernádi Judit, Bányai Kelemen Barna, Parti Nóra / Átrium: A félelem megeszi a lelket / Fotó: Mészáros Csaba

Az új évet legújabb bemutatójukkal indítják: A félelem megeszi a lelket Hernádi Judit és Bányai Kelemen Barna főszereplésével, Alföldi Róbert rendezésében látható (január 2., 3., 14., 23.). A város legforróbb musicalét, Az Őrült Nők Ketrecét hat alkalommal is műsorra tűzik, január 4-én és 5-én délután 6 órai kezdéssel, 21-én és 27-én pedig délután fél 3-as és este fél 8-as kezdéssel is látható az előadás. Molnár Ferenc Egy, kettő, három című vígjátéka január 6-án délután 3-kor, 16-án este 6-től és fél 9-től kerül színpadra. Az új év első hetének utolsó napjára esik a Nyáry Krisztián könyvei alapján készült felolvasószínházi sorozat következő epizódja, amelyben Karinthy Frigyes, Déry Tibor és Böhm Aranka szerelmi háromszögének történetét ismerhetjük meg Scherer Péter, Hajduk Károly, Danis Lídia és Sütő András szereplésével.

Pokorny Lia, Bereczki Zoltán / Átrium: Pillanatfelvétel / Fotó: Kriss Krisztina

Pokorny Lia, Bereczki Zoltán / Átrium: Pillanatfelvétel / Fotó: Kriss Krisztina

Újra az Átrium színpadán szerepel a Pillanatfelvétel Pokorny Lia és Bereczki Zoltán alakításával (január 8., 9.), huszonötödik előadásához érkezik Parti Nagy Lajos Átriumklorid című darabja Bíró Krisztával és Hevér Gáborral (január 11.), háromszor is műsorra tűzik a századik előadásához közelítő Igenis, miniszterelnök úr! című válságkomédiát, (január 12–13.). Két alkalommal látható az öt éve műsoron szereplő Vaknyugat (január 18., 25.), újra műsorra kerül a Sirály Oszvald Marika, Kaszás Gergő, Porogi Ádám, Trokán Nóra és László Zsolt főszereplésével január 28-án, valamint Tasnádi István Majdnem 20 című kortárs komédiája Vidovszky György rendezésében. Scherer Péter és a Kiscsillag zenekar meséli el a Semmi konferencia történetét január 15-én, a Cserháti Zsuzsa életét feldolgozó zenés előadás, a Boldogság… január 24-én kerül műsorra. Elsősorban az óvodásoknak és kisiskolásoknak szól Dolák-Saly Róbert zenés interaktív műsora, a Családi gumiszoba, de a gyermekibb lelkű felnőttek sem fognak rosszul szórakozni, ha elkísérik a kicsit a január 20-i matinéra. A Pintér Béla és Társulata a már nagyon várt Tündöklő Középszer című előadását kétszer is játssza (január 20.), de ismét látható lesz a legendás Parasztopera is (január 26.). A január 17-i Krizshow-ban Csepregi Éva énekes és Kálloy Molnár Péter színész válaszol Krizsó Szilvia kérdéseire.

Trokán Nóra, Kaszás Gergő / Átrium: Sirály / Fotó: Mészáros Csaba

Trokán Nóra, Kaszás Gergő / Átrium: Sirály / Fotó: Mészáros Csaba

Az Átrium ifjúsági programjában a Szociopoly, Menekülj okosan! és Cím nélkül mellett legújabb bemutatójuk, A vezér is látható lesz, illetve a Kerekasztal Színházi Nevelési Központtal együttműködésben bemutatják a Bizony című interaktív színházi nevelési előadást, amit különleges helyszínen, a Helvécia sörözőben tűznek műsorra, a decemberi munkabemutató után első alkalommal január 26-án.

Az Átrium Film-Színház részletes januári műsora ide kattintva érhető el.