Carmina Burana – Cserhalmi György színészosztálya a Nemzetiben lép fel

2018 január 05. péntek, 10:01

Január 17-én a Kaposvári Egyetem III. éves színművész hallgatóinak előadásában lesz látható a Carmina Burana a Nemzeti Színházban.

Blaskó Borbála rendező a produkcióról:

A Carmina Burana színpadra alkalmazásával tehetséges színművészhallgatóknak kívántam lehetőséget adni, hogy egy összetett feladat kapcsán mutathassák meg sokoldalú képességeiket. Olyan formát kerestem a közismert  kórusmű színpadra alkalmazásakor, melyben a szereplők tanulmányaik esszenciáját tárhatják a nézők elé: mozgásban, hangszeres zenében, éneklésben, kifejezésmódban, színpadi jelenlétben – írja Blaskó Borbála, az előadás rendező-koreográfusa.

Célom, hogy a fiatalabb korosztályt is megszólítsam, akik kevésbé jártasak a kortárs előadóművészetben, kevésbé tájékozottak a színpadi megfogalmazási módokban, de nyitottak és kíváncsiak a zenei és színpadi nyelvre, azok sajátosságaira.  Az egyetemi vizsgára készült előadás tovább él, az alkotók szeretnék minél nagyobb nyilvánosság elé tárni – ebben segít a Nemzeti Színház is, amikor a produkciót műsorra tűzi.

Mikor? 2018. január 17-én, 19 óra 30 perckor

Hol? Kaszás Attila Terem

Előadják:

Bölkény Balázs, Cseke Lilla Csenge, Cseke Gyöngyvér, Hermányi Mariann, Karácsony Gergely, Kisari Zalán, Kocsis Gábor, Kovács Panka, Kovács S. József, Péteri Lilla, Szász Júlia, Szurcsik Ádám, Varga-Huszti Máté, Várai Áron

Osztályvezető tanár: Cserhalmi György
Rendező-koreográfus: Blaskó Borbála