Színész a bábok mögött – 2 perc Márkus Sándorral

2018 január 18. csütörtök, 11:20

Márkus Sándor, a Budapest Bábszínház tagja legújabb bemutatójukban a fiatal Bambit és a piros nyulat alakítja. A Nyúl Péterben is címszerepet játszik – ahogy mondja, elgondolkodtató ez a sok nyúlszerep…

Tavaly készített egy strasszos bálnát a Sziget Fesztiválra – egy hortobágyi bálnasimogatót -, hogy annak gyomrában beszélgessen az emberekkel, egyfajta modern gyóntatószobát kialakítva.

Meleg művészként fontosnak tartja, hogy az embereknek legyen lehetőségük találkozni valakivel, aki nyíltan vállalja másságát, vagy ha szükségét érzik, olyasmit oszthassanak meg egymással, ami nyomasztja őket – hiszen egy vadidegennel megosztani a problémákat néha sokkal könnyebb mint a családdal, barátokkal. Bálna szobájában nagyon sok fesztiválozó megfordult.

Elsősorban bábszínész, de látványtervezőként is dolgozik. Saját bábtechnikát fejlesztett ki a Nylon Group egyik alapítójaként aminek már nem tagja, de felfújt nylon bábjai sokszor megjelennek munkáiban.

Szabadúszóként Zsótér Sándor Balkon illetve III. Richárd című előadásában is játszik. Több projektben a Universal Pleasure Factory-val is közremūködik.