Két előadással érkezik a Jurányiba a Vörösmarty Színház

2018 január 19. péntek, 13:02

A székesfehérvári Vörösmarty Színház két előadása is látható a Jurányi Házban január 31-én és február 1-jén. Georg Büchner Leonce és Lénáját Kovács D. Dániel, a kortárs norvég drámaíró, Jon Fosse átiratát, a Halál Thébábant pedig Horváth Csaba állította színpadra.

Vörösmarty Színház: Leonce és Léna / Fotó: Simon Erika

Vörösmarty Színház: Leonce és Léna / Fotó: Simon Erika

LEONCE ÉS LÉNA
2018. január 30. 19.00, Jurányi Ház

Leonce melankóliára hajlamos herceg, és mint ilyen, az egész birodalom legnagyobb semmittevője. Apja szerint ideje volna megházasodnia, és levennie a válláról az uralkodással járó nyomasztó terhet. Leonce azonban újdonsült jó barátjával, Valerióval elszökik a neki szánt sors elől. Pont ugyanígy szökik menyasszonyi ruhájában Léna is, így természetesen félúton találkoznak, és ismeretlenül egymásba szeretnek. A szabad akaratról fantáziálnak, ám akaratlanul is saját sorsukba lépnek. Kénytelenek beletörődni, hogy minden úgy van, ahogy lennie kell.

Szereplők: Andrássy Máté, Kiss Diána Magdolna, Pálya Pompónia, Egyed Attila, Ballér Bianka e. h., Varga Lili, Kerkay Rita, Kádas József, Kricsár Kamill
Rendező: Kovács D. Dániel

Vörösmarty Színház: Halál Thébában / Fotó: Dusa Gábor

Vörösmarty Színház: Halál Thébában / Fotó: Dusa Gábor

HALÁL THÉBÁBAN
2018. február 1. 19.00, Jurányi Ház

Jon Fosse norvég drámaíró a szophoklészi tragédiák alapkérdéseit sűríti esszenciává, az emberiség őstörténetét gondolja újra és hozza közelebb a 21. századi nézőhöz. Nála a szó és a szavak általi kimondás ereje legalább annyira hangsúlyos eleme a történetnek, mint az eredeti görög trilógiában a vakság és látás jelentése. Fontos kérdésekre világít rá: merünk-e látni, észre merjük-e venni saját gyarlóságainkat? Ha elbukunk, fel tudunk-e állni? Fontosabb az egyén érdeke a családi becsületnél? Vajon ki lenne képes elfogadni a sors igazságtalanságait?

Szereplők: Kádas József, Hirtling István, Kuna Károly, Ballér Bianka e. h./ Barna Lilla e. h., Kovács Tamás e.h., Sághy Tamás, Varga Mária, Pálya Pompónia, Tűzkő Sándor, Kiss Diána Magdolna, Varga Lili, Lábodi Ádám, Fehér László m. v., Kertész Júlia, Gál Horváth Bernadett
Rendező: Horváth Csaba

JURÁNYI Produkciós Közösségi Inkubátorház
Cím: 1027 Budapest, Jurányi u. 1.
E-mail: jegy@fugeprodukcio.hu
Tel.: +3670/777 2533
www.juranyihaz.hu