Létezik-e közös táncnyelv Közép-Európában? – Képmás-est keres választ a Várkertben

2018 február 04. vasárnap, 9:13

Új négyrészes Képmás-est sorozat indul a Várkert Bazárban a művészet eszközeivel és beszélgetéssel körbejárva a V4-es országok értékeit és XXI. századi dilemmáit. Az első két alkalommal táncelőadás, illetve film vezeti be a témákat és inspirálja a közös gondolkodást.

Közép-Európa Táncszínház: Peregrinus (fotó: Dusa Gábor)

Közép-Európa Táncszínház: Peregrinus (fotó: Dusa Gábor)

A progam:

Febr. 6. kedd 19 óra – Tánc Európában

Létezik e Közép-Európának közös táncnyelve? Lehet-e ezen kommunikálni a XXI. század fontos kérdéseiről? Ezen az estén a táncé lesz a főszerep, a Közép-Európa Táncszínház a Tavaszi Fesztiválon debütáló COL-LAB munkabemutatóját és a Peregrinus c. darabot hozza el a közönségnek. Az alkotások között pedig a két koreográfussal Kun Attilával és Eryk Makohonnal beszélgetünk művészetről, önkifejezésről és kommunikációról, valamint a V4 Young Dance Talents program első tapasztalatairól.

Aurora borealis

Aurora Borealis

Online regisztráció ide kattintva.

Márc. 14. szerda 18 óra – A múlt sebei

Hogyan segíthet egy film a múlt és saját magunk megértésében? Miért nem lehet szeretni, boldognak lenni és sőt meghalni sem anélkül, hogy megismernénk a múltunkat? Európa közepének egyik máig feldolgozatlan traumája, hogy a háború alatt és a megszállt országokban többezer apa nélküli gyerek született, akik sohasem tudhatták meg, kitől származnak. Ez a történelmi tény és az osztrák szociológus, Barbara Stelzl-Marx hozzá kapcsolódó kutatásai inspirálták Mészáros Márta Aurora Borealis – Északi fény című filmjét. A filmvetítés után beszélgetőtársunk a két főszereplő színésznő, Tóth Ildikó és Törőcsik Franciska, valamint a lengyel operatőr, Piotr Sobociński Jr.

Online regisztráció ide kattintva.

A Képmás-estek ingyenesek!