A dilemmát járja körül a Kortalan Kortárs legújabb előadása

2018 február 05. hétfő, 15:16

2018. február 6-án a Kortalan Kortárs előadásában irodalmi írásokon keresztül mutat be dilemmákat Fodor Annamária, Járó Zsuzsa, és Herczeg Adrienn.

Fodor Annamária, Járó Zsuzsa, Herczeg Adrienn / Kortalan Kortárs / Fotó: Kállai-Tóth Anett

Fodor Annamária, Járó Zsuzsa, Herczeg Adrienn / Kortalan Kortárs / Fotó: Kállai-Tóth Anett

Az esten a Fiatal Írók Szövetsége (FISZ) szerzői, Soltész Béla, Szerényi Szabolcs, Horváth Veronika és Puskás Dániel írásai hangzanak el. Az előadás második felében Szily Nóra beszélget az előadókkal és az est vendégével, Marsalkó Dáviddal, a Halott pénz frontemberével. A Kortalan Kortárs előadássorozat mindig új és megismételhetetlen előadásait a Mozsár Műhely színpadán minden második hónapban láthatják a nézők.

A Kortalan Kortárs előadásai során olyan kortárs magyar szövegeket visznek színpadra, melyek egyébként talán sosem kerülnének így „terítékre”. Esszéket, novellákat, tárcákat mondanak, énekelnek, sírnak és nevetnek, miközben a képzőművészet, a film és a zene is megjelenik. Minden előadást csak egyetlen egyszer adnak elő a művészek.

Az első felvonásban az eseményre külön, a témában felkért művészek munkáiból összeállított kortárs szövegek feldolgozását láthatjuk. A második felvonásban Szily Nóra kérdezi az aznapi témáról és sok minden másról a három színésznőt és egy meghívott vendéget, aki februárban Marsalkó Dávid, a Halott pénz frontembere.