Közös Brecht-premiert tart a Stúdió K és a k2 Színház

2018 február 09. péntek, 10:05

Február végi bemutatót tartanak.

A Stúdió K Színház és a k2 Színház a Stúdió K színháztermében “saját népe lelki üdve javára több, zenével, táncmulatsággal egybekötött kabaré-előadást rendez, Bertolt Brecht: Rettegés és ínség a Harmadik Birodalomban című drámája nyomán”.

A kabaré előadás keretében fellépnek a Stúdió K Színház és a k2 Színház szin. társulat kiváló tagjai:

Boros Anna, Borsányi Dániel, Domokos Zsolt, Homonnai Katalin, Horváth Szabolcs, Lovas Dániel, Nagypál Gábor, Pallagi Melitta, Piti Emőke, Sipos György, Spilák Lajos,
Viktor Balázs.

Ajánló a darab elé:

Hitler hatalomra jutásának másnapján Bertolt Brecht elhagyja Németországot.

Az emigrációban született darabjai közül talán a legismertebb a most bemutatásra kerülő Rettegés és ínség a Harmadik Birodalomban (1935-38).

A darab, ahogy a műfajilag gyakran antifasiszta drámaként meghatározott brechti opus alcíme – Huszonnégy jelenet – is jelzi, huszonnégy pillanatképből, de akár egyfelvonásos darabnak is tekinthető jelenetből áll.

Ehhez a mesterien megszerkesztett, a fasizálódó Németországról kegyetlenül pontos (kór)képet adó darabhoz nyúlt Benkó Bence és Fábián Péter, a k2 Színház társulatvezető/rendezőpárosa, hogy a Stúdió K Színház színészeivel közösen, immár harmadik alkalommal (2014: Mielőtt az éj leszáll!, 2015: Bakfitty) hozzon létre előadást, ezúttal egy dermesztően vidám, zenés kabaré világát megidézve.

Bemutató: 2018. február 28. (szerda) 19:30 (minden jegy elkelt)
Következő előadások: 2018. március 3. (szombat) és március 16. (péntek) 19:30
Nyílt próba: 2018. február 24. (szombat) 12:00-14:00 (ingyenes, de regisztrációhoz kötött)

Zene – Spilák Lajos
Látvány – Horváth Jenny, Szakács Ferenc
Rendezőasszisztens – Kővári Szimonetta
Rendező – Fábián Péter, Benkó Bence