Amatőr szereplőkkel készül a STEREO AKT új darabja a nemi egyenlőtlenségről – Videó

2018 február 14. szerda, 8:16

A STEREO AKT formáció pár hete felhívásban kereste amatőr férfiszereplőit készülő bemutatójához, melynek próbái már aktívan zajlanak a Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorházban.

A Védett férfiak kertje a nemi egyenlőtlenségről és a hatalmi harcokról szól. Nők által beküldött, szexizmusról szóló történeteket vettek kölcsön a résztvevők, hogy egy-egy különleges helyzetben osszák meg ezt majd a nézőkkel. A formáció ezt a formanyelvet használja ahhoz, hogy egy új, érdekes perspektívából mutassa be a szexizmus és az elnyomás mindennapi jelenségét.

Boross Martin, a darab rendezője kiemelte, hogy pozitív csalódásként élte meg, hogy rendkívül sok férfi jelentkezett a workshoppal egybekötött castingra, és sokan nyitottak arra, hogy megkérdőjelezzék azt az általános a társadalomra is rátelepülő reflexiót, miszerint a nőnek a konyhában a helye, a férfi pedig a kenyérkereső szerepben tud kiteljesedni. A workshop pedig remek alkalom volt arra, hogy az alkotók a civil szereplőkkel együtt gondolkodjanak a problémán, kiegészítve ezzel a készülő előadás struktúráját.

A Védett férfiak kertjét február 26-27-én mutatják be a Jurányiban.

 
 

Kapcsolódó anyagok