Nyílt próba az Örkény Színházban – Készül A hattyú

2018 február 17. szombat, 15:36

2018. február 24-én, szombaton 12 órától tekinthető meg az Örkény Színház készülő produkciójának, Molnár Ferenc A hattyú című darabjának nyílt próbája.

Az előadást Polgár Csaba rendezi. Szereplők: Tenki Réka, Nagy Zsolt, Csákányi Eszter, Mácsai Pál, Takács Nóra Diána, Ficza István, Jéger Zsombor, Novkov Máté, Für Anikó, Dóra Béla, Máthé Zsolt. 

Losonczy Zoltán: A hattyú vígszínházi ősbemutatójáról, 1921:

“A sikernek a legközepébe talált bele Molnár Ferenc. Ilyen biztos kézzel darabot írni csak ő tud ma. Élet és mégis mese. Molnár Ferenc valamit hozzátesz az élethez, amely ezzel könnyebb lesz. Hagyjuk magunkat vinni a színes fátyolokon, amelyek elkeringőznek velünk, aztán elragadnak, hogy egy pillanatra elfogy a levegőnk is, de mindjárt megtréfálnak utána, szép, szerelmes egekbe emelnek és barátságosan lepottyantanak a völgybe, amely jó puha mohával van kikövezve, hogy elég legyen az ijedtség, de – jaj – meg ne üssük magunkat. Tehát: mese a hattyúról, aki itt egy hercegkisasszony és a szerelmes fiúról, aki nevelő. És mese a hattyúról, akinek a szárazon elvész a varázsa, és kiderül rokonsága a libával.”

Bővebb információ az előadásról itt olvasható >>>

A próbára az Örkény Színház jegypénztárában 2018. február 19-én hétfőn, 11 órától vásárolhatók jegyek 500 Ft-os áron.

A helyek korlátozott száma miatt jegyeket nem tudnak félretenni.

A nyílt próbát a színház pártolói ingyen tekinthetik meg. A regisztrációt követően nekik garantált helyük van ezen a napon az Örkény nézőterén.

Fotók: Horváth Judit (olvasópróba)