Vaknyugat – A MU-ban vendégszerepel a Soltis Lajos Színház

2018 február 22. csütörtök, 11:13

A Soltis Lajos Színház Vaknyugat című előadása március 2-án 20 órakor a MU Színházba érkezik!

Ajánló a darab elé:

“Valene és Coleman, két árva fivér egymás lába alatt él valahol a nyugati világ peremén. Apjuk különös körülmények között épp most vesztette életét. Welsh atya, a hivatásában elgyötört pap az egyetlen lélek a környéken, aki megpróbálja megbékíteni az örökké egymást tépő testvéreket, mielőtt kettejük viszonya még sötétebbre fordulna.

Martin McDonagh, a kortárs drámaírás fenegyereke sötét humorú története az emberkeresésről egy romokból összehányt kultúrában”.

Felhívjuk az arra érzékenyek figyelmét, hogy az előadásban trágár szavak hangzanak el, megtekintését 16 éven felülieknek ajánlják!

Részlet Szűcs Katalin Ágnes kritikájából:

“McDonagh drámája csak akkor működik, ha élnek a szövegpoénok – és itt élnek –, aminek feltétele többek közt a megfelelő ritmus. A két folyvást acsarkodó fivért játszó Pesti Arnold és Bruckner Roland kitűnő ritmusérzékkel riposztoznak, fizikai egymásnak feszüléseik is fergetegesek és soha sem markírozottak – ilyen közelről az hamar lelepleződne.

De a legfontosabbak tán ebben az előadásba a tekintetek, amelyek sok mindent elárulnak – a közelség okán is – a szereplőkről s a színészi játék hitelességéről: a Welsh atyát  játszó Temesi Zsoltéban folyamatosan ott a tehetetlen, delíriumos kétségbeesés, Kicsilányéban – Horváth Viktória játssza – a keménység mögött lappangó érzelmek; Bruckner Roland Valene-je kapzsi, önző butasággal néz bele a világba, Pesti Arnold Colemanja pedig rideg kíméletlenséggel.

Színházi közhely, hogy ilyen közelről nem lehet hazudni a színpadon, de adott esetben fontos ezt hangsúlyozni: a stilizált közegben mindvégig jelenlévő őszinteség professzionális és lenyűgöző”.

Szűcs Katalin Ágnes / Komlo.hu

„A VAKNYUGAT („THE LONESOME WEST”) című színdarabot először 1997. június 10-én mutatták be az írországi Galway-ben, a Druid Theatre Company/Royal Court Theatre előadásában, a Town Hall Theatre-ben. A Druid Theatre Company/Royal Court Theatre produkcióját először 1999. április 27-én mutatták be New York-ban, a Broadway-n Randall Wreghitt, Steven M. Levy; Norma Langworthy; Gayle Francis; Dani Davis & Jason Howland; Joan Stein & Susan Deitz; valamint Everett King közreműködésével.”

A színdarab Magyarországon a THEATRUM MUNDI Színházi és Irodalmi Ügynökség közvetítésével kerül színre.

A Soltis Lajos Színház bemutatja: Martin McDonagh:  VAKNYUGAT

Rendező: Nagy Péter István    Fordította: Varró Dániel
2018 március 2. (péntek) 20:00
Mu Színház – 1117 Budapest, Kőrösy József u. 17. ///Jegyvásárlás

Coleman Connor ……………. Pesti Arnold
Valene Connor ……………… Bruckner Roland
Welsh atya …………………… Temesi Zsolt
Kicsilány Kelleher …………………… Horváth Viktória

Zenészek: Gregorich Zsófia, Gregorich Bálint, Gregorich Domonkos

Díszlettervező: Sebők Júlia
Kivitelező: Marton Miklós
Technikus: Kovács László