Feydeau bohózat a Vígben Eszenyi Enikővel, Kern Andrással és Hajduk Károllyal

2018 február 27. kedd, 8:03

Feydeau bohózatát március 3-án mutatják be a Vígszínházban mások mellett Eszenyi Enikővel, Kern Andrással és  Hajduk Károllyal.

Hajduk Károly, Kern András / Vígszínház: Egy nap a Paradicsomban - próba / Fotó. Szkárossy Zsuzsa

Hajduk Károly, Kern András / Vígszínház: Egy nap a Paradicsomban – próba / Fotó. Szkárossy Zsuzsa

“Georges Feydeau egy őrülten vidám univerzum megalkotója. Méltán dicsekedhet azzal, hogy három órán át szakadatlanul kínozza nevetéssel nézőit. A színpadi hatás nagyszerű mérnöke, pontosan megfigyeli az emberi játszmákat, és görbe tükröt tart azoknak. A Hotel Paradicsomban megvadult nők és férfiak hotelszobákból hotelszobákba, hol ki-, hol be-, hol fel-, hol lekergetik egymást és vágyaikat, az élet értelmét és fejüket elvesztve” – olvasható az ajánlóban.

Hajduk Károly, Eszenyi Enikő, Michal Dočekal / Vígszínház: Egy nap a Paradicsomban - próba / Fotó. Szkárossy Zsuzsa

Hajduk Károly, Eszenyi Enikő, Michal Dočekal / Vígszínház: Egy nap a Paradicsomban – próba / Fotó. Szkárossy Zsuzsa

A vígszínházi változatot Michal Dočekal, Závada Péter, Mátrai Diána Eszter és Vörös Róbert készítette, a főbb szerepeket Hajduk Károly, Gilicze Márta, Seress Zoltán, Eszenyi Enikő, Ember Márk, Szilágyi Csenge, Kern András és Lukács Sándor alakítja.

A prágai születésű Dočekal már középiskolai tanulmányai idején színészként és rendezőként dolgozott a prágai Rubin Színház A Stúdiójában. 1994 és 2002 között Dočekal a prágai Komédia Színház igazgatója volt, a teátrum az ő vezetése idején, 1996-ban elnyerte az Év Színháza díjat. 2002-ben a Nemzeti Színház igazgatója lett, 2015. november 15. óta pedig az Európai Színházak Uniójának (UTE) elnöke.

Eszenyi Enikő, Hajduk Károly / Vígszínház: Egy nap a Paradicsomban - próba / Fotó. Szkárossy Zsuzsa

Eszenyi Enikő, Hajduk Károly / Vígszínház: Egy nap a Paradicsomban – próba / Fotó. Szkárossy Zsuzsa

A 2013-as POSzT-on a Jóembert keresünk című vígszínházi rendezése elhozta a legjobb előadás és a legjobb női főszereplő díját. A Vígszínházban és a Pesti Színházban jelenleg is játsszák a Mikve, a Jóembert keresünk, A Mester és Margaríta valamint a Bűn és bűnhődés című rendezéseit.