Hamvai Kornél “kocsmaemlékezése” a Pinceszínházban Kiss Csaba rendezésében

2018 február 28. szerda, 7:38

Hamvai Kornél Márton partjelző fázik c. darabját március 2-án mutatják be a Pinceszínházban Tóth Zoltán, Kaszás Gergő, Juhász Réka és Kocsó Gábor szereplésével.

Tóth Zoltán, Kaszás Gergő / Pinceszínház: Márton partjelző fázik - próba / Fotó: Gergely Bea

Tóth Zoltán, Kaszás Gergő / Pinceszínház: Márton partjelző fázik – próba / Fotó: Gergely Bea

A Pinceszínház ajánlója:

Elmélyült lélektani elemzésekkel, izgalmas okfejtésekkel zajlanak ezekben a hetekben Hamvai Kornél darabjának, a Márton partjelző fázik próbái a Pinceszínházban. Kocsmaemlékezés egy részben – így szól a műfaji megjelölés.

Márton és Miholka, két hetvenes figura a régi világból, évtizedek óta – kisfröccsök kíséretében – a kocsmapultot támasztja, és beszélget. Szó esik nőkről, lepkékről, focimeccsekről, temetésről és Montreálról, de legfőképp Denise-ről, aki „kegyetlen egy asszony volt”. Kettejük mulatságos, szeretetteljes civódása, egymás szembesítése saját életük valóságával, a világgal. Márton „itt van a vállamon az egész 20. század” életérzésével gondol vissza hosszú életére, hogy „vajon hol rontotta el,”? Hiszen ő mindent jól csinál! Ugratják egymást nap, mint nap, míg egy különösen induló reggelen feltűnik az ivóban Márton régi osztálytársa, a gazdag, amerikás zsidó Gejzlinger (egyeseknek Gerendás). És kiderül, hogy … de ezt majd az előadás meséli el.

Tóth Zoltán, Kaszás Gergő / Pinceszínház: Márton partjelző fázik - próba / Fotó: Gergely Bea

Tóth Zoltán, Kaszás Gergő / Pinceszínház: Márton partjelző fázik – próba / Fotó: Gergely Bea

A címszerepet Tóth Zoltán alakítja majd az előadásban, akit jelenleg A Gézagyerek és a Svejk! Vacsorázunk! című előadásainkban láthattok a Pinceszínházban. Partnerei Kaszás Gergő, Juhász Réka és Kocsó Gábor lesznek majd, az előadást Kiss Csaba rendezi. A premiert március 2-én 19.00 órakor tartjuk.

Ide kattintva már most is tudnak jegyet váltani a márciusi előadásokra.