Házaspárbaj az Átriumban – Péterfy Borival és Hevér Gáborral készül Az öldöklés istene

2018 március 10. szombat, 7:00

Március 5-én tartotta a Kultúrbrigád és az Átrium az évad harmadik bemutatójának olvasópróbáját. Yasmina Reza Az öldöklés istene című drámáját Bereczki Csilla viszi színre, a Bognár Róbert fordította szöveget Mikó Csaba gondozza.

Az öldöklés istene - olvasópróba / Fotó: Mészáros Csaba

Az öldöklés istene – olvasópróba / Fotó: Mészáros Csaba

A történet szerint két kisfiú játszik a téren, majd egyik kiüti a másiknak a fogát. Négy szülő beszélget egy lakásban, majd kiderül: semmivel sem jobbak, mint a gyermekeik. A két házaspár szerepében Herczeg Adrienn és Hevér Gábor valamint Péterfy Bori és Szikszai Rémusz látható. A francia írónő világhírű komédiája leleplező őszinteséggel beszél a kispolgári álszentségről, és arról, hogy mindannyiunkban mennyi sérelem, előítélet és düh kavarog.

Herczeg Adrienn, Hevér Gábor / Az öldöklés istene - olvasópróba / Fotó: Mészáros Csaba

Herczeg Adrienn, Hevér Gábor / Az öldöklés istene – olvasópróba / Fotó: Mészáros Csaba

Yasmina Reza Párizsban élő, magyar származású írónő. Színműveit számos elismeréssel jutalmazták, többek között megkapta a rangos Molière-díjat is. Az öldöklés istene című darabjából legutóbb Roman Polanski készített filmet, világhírű sztárokkal a címszerepben. Az előadás lakásdíszletét Szakács Ferenc, jelmezeit Pető Kata tervezi, a zenéjét Kákonyi Árpád jegyzi.

Péterfy Bori / Az öldöklés istene - olvasópróba / Fotó: Mészáros Csaba

Péterfy Bori / Az öldöklés istene – olvasópróba / Fotó: Mészáros Csaba

A bemutató április 7-én lesz, ezt követően még három alkalommal látható a házaspárbaj az Átriumban: április 8-án délután és este valamint, április 25-én. Online jegyvásárlás: atrium.jegy.hu.