Happening Now! – 4 performansz 1 este a Bakelitben

2018 március 21. szerda, 12:02

Érdekelnek-e minket társadalmunk mai problémái, a világ mai történései? A Ziggurat Projectet biztosan, és hisznek abban, hogy beszélnünk kell róluk. A társulat április 4-én a Bakelti Multi Art Centerben ezért egy különleges programot szervez, Happening Now! címen. A társulat nyílt nemzetközi előadóművészeti rezidenciát is hirdet.

Ziggurat Project: Anxiety / Fotó: Kővágó Nagy Imre

Ziggurat Project: Anxiety / Fotó: Kővágó Nagy Imre

A programban több projekt alkotói fognak össze, munkáik így először láthatóak együtt. A projektek közös eleme, hogy mai világunk központi problémáira reflektálnak, interdiszciplináris és multimediális formában. Az előadások és mini-performaszok során ugyanis a mozgás, a zene és a vizualitás egyedi egyvelegét tapasztalhatjuk meg.

További különlegessége a programnak, hogy a társulat most először mutatja be Magyarországon a Road Trippin és Lélekhullám című mini-performanszokat, valamint a STYX 2.0 című projekt is. Előbbieket Franciaországban, a “7 Paths 1 Way” Erasmus+ program keretében adta elő a társulat, a STYX 2.0-t pedig a tavalyi Spotter Trip fesztiválon, Linzben láthatta a közönség.

A projektekben innovatív elemekből nem lesz hiány. A Road Trippin például egy improvizatív audiovizuális elemekből felépülő videó installáció, élő zenével, a Lélekhullám pedig az emberi élet sérülékenységét sejtető performansz, mely video-mappinget alkalmaz. A programban szerepel továbbá a tavaly a Trafóban az Antré program keretében bemutatott Anxiety című előadás is.

Denf Collective: High Spirits

Denf Collective: High Spirits

Van egy álmom, légy része! – Felhívás nemzetközi alkotói rezidencián részvételre

Vegyél részt nyílt nemzetközi előadóművészeti rezidencián.
Légy része a munkafolyamatnak.
Ismerj meg új munkamódszereket és nemzetközi alkotókat.
Mondd el a véleményedet, és segítsd a projektet továbbfejlődni!

A horvát Denf Collective kortárs tánc társulat és a brazil Renato Rocha előadóművész keresi alkotótársait nyílt rezidenciájuk keretében!
Mindkét rezidenciának a Bakelit Multi Art Center nyújt otthont áprilisban.
Regisztrálj az international@bamac.hu címen!
Mindkét workshop ingyenes!

Renato Rocha: I have a Dream

Renato Rocha: I have a Dream

Denf Collective (HR): “HIGH SPIRITS”
2018. április 05-10. / 14:00-18:00
Profi és haladó kortárs, jazz, balett, hip-hop, néptáncosok jelentkezését várja a horvát Denf kollektív csapata “high spirits” workshopjukra.
A “high spirits” egy modern rituális kortárs tánc módszer, amely improvizatív és koreografált ugráláson alapszik. Felszabadít, ellazít, és akár extázisba is ejt.
További információk: https://www.facebook.com/events/2020029528285680/

Renato Rocha (BR): “I HAVE A DREAM”
2018. április 16-20. / 14:00-18:00
Renato Rocha workshopjára bárki jelentkezhet, akinek van egy álma, művészeti háttérrel rendelkezik, és szívesen megosztaná másokkal. A munkafolyamat célja közös multidiszciplináris formát találni az eltérő perspektíváknak. A közös alkotás április 20-án munkabemutatóval zárul.
További információk: https://www.facebook.com/events/1864172633873158/

A Be SpectACTive! projektről részletes leírás ITT és ITT található.