Az OSZMI videójában ifj. Vidnyánszky Attila, Petrik Andrea és Trill Zsolt

2018 március 25. vasárnap, 13:19

Ifj. Vidnyánszky Attila, Petrik Andrea és Trill Zsolt az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet videójában nyilatkozott.

“Nekem nagyon nagy kedvencem volt a Liliomfi, a film maga, és onnantól kezdve aki benne volt – Ruttkai Éva, Soós Imre, Darvas Iván -, mind nagyon közel állt hozzám, és amikor előadásokról volt szó, mindig figyeltem arra, nincs-e valamelyik benne. Latinovits számomra a mai napig egy vissza-visszatérő energiabomba, akiből lehet meríteni” – mesélte ifj. Vidnyánszky Attila, aki a fenti videóban azt is elárulta, melyik volt az az előadás, ami miatt eldöntötte, hogy színházzal szeretne foglalkozni.

Petrik Andrea szerint a színészmesterségben az a szép és egyben nehéz is, hogy az itt és most művészete. “Ha valaki elmegy a színházba, az egy jelenidejű dolog. Ezért jó, ha egy színész filmekben játszik. Az meg van örökítve az utókor számára. Fontos, hogy dokumentálva, archiválva legyenek a megfoghatatlan pillanatok.”
 “Vannak korosztályok, akik azt se tudják, milyen színészek játszottak régen. De újra s újra jönnek színészóriások, és szerencsére (itt) mindent megőriznek velük kapcsolatban. Nem csak a kellékeiket, mindent az égvilágon. Egy csomó információ áll rendelkezésre – nagyon fontos, hogy ezek megmaradjanak. Mert ha egy réteg információ kiesik, akkor ott hiány keletkezik” – mondta Trill Zsolt.