Jön a Fenyő Iván az AlkalMáté előadásában – Megvannak az időpontok

2018 április 06. péntek, 10:20

A legendás Máté-Horvai osztály sorozata folytatódik 2018 nyarán is a Jurányi Inkubátorházban.

Mindig más osztálytársukról vallanak az osztály tagjai. Ebben az évben – sorsolás útján – Fenyő Iván lesz az előadás témája. Eddig Járó Zsuzsáról (2007), Szandtner Annáról (2008), Kovács Patríciáról (2009), Máthé Zsoltról (2010), Mészáros Mátéról (2011), Péter Katáról (2012), Száraz Dénesről (2013), Gál Kristófról (2014), Dömötör Andrásról (2015), Mészáros Béláról (2016) és Vajda Milánról (2017) készült darab.

Fenyő Iván 1979. június 15-én született Budapesten. A színjátszással Földessy Margit stúdiójában került először közelebbi kapcsolatba, majd ezt követően az Új Színház Stúdiójában tanult, illetve játszott. 2003-ban diplomázott a Színház- és Filmművészeti Főiskolán. Diplomamunkáját Anthony Hopkinsból írta. Tanulmányai elvégzése után a Katona József Színházhoz szerződött, jelenleg szabadúszó. Később inkább a filmes szakma felé fordult, több játékfilmben is láthattuk már. 2005-ben Sam Mendes Oscar-díjas amerikai rendező háborús filmjében, a Bőrnyakúakban Pinko tengerészgyalogost alakította.

“Ez egy szerződésszerűség egymás között, hogy ezt végigcsináljuk, ha van rá lehetőség” – mondta korábban Máté Gábor, hozzátéve: amikor kitalálta, hogy mindenki sorra kerül az osztályból, akkor ez azt is jelentette, hogy ez a munka 14 évig tart.

Véleménye szerint ezek az előadások olyanok, mint egy-egy fénykép, ami minden évben elkészül az osztályról. A főleg improvizációkból születő produkció a főhősök különbözősége miatt mindig más lesz, ám mindig szórakoztató formában, humorral és sok zenével dolgozzák fel a kiválasztott életét. “Ez szakmailag is nagyon izgalmas, hiszen mindig arról szól, hogy ki hol tart” – mondta Máté Gábor.

Az előadások július 26-án, 27-én, 28-án és 29-én (két alkalommal) láthatók.

Az idei előadás szereplői: Czukor Balázs, Dömötör András, Gál Kristóf, Járó Zsuzsa, Jordán Adél, Máthé Zsolt, Mészáros Máté, Szandtner Anna, Vajda Milán.

Látvány: Kálmán Eszter. Zenei vezető: Dargay Marcell. Asszisztens: Mátis Inez. Rendező: Máté Gábor.

Támogató: Orlai Produkció, FÜGE Produkció.